Hlavní obsah

Plzeň zásobuje nároďák, Vrba si na Strahov odvede i asistenta Krejčího

Karel Krejčí, asistent hlavního trenéra fotbalistů Viktorie Plzeň, ukončí duelem proti moskevskému CSKA v Lize mistrů své dlouholeté působení na západě Čech. Pětačtyřicetiletý kouč bude na základě vlastní žádosti následovat Pavla Vrbu k reprezentačnímu týmu České republiky. Karvinský rodák na lavičce prvního týmu Viktorie strávil v pozici asistenta (a ve čtyřech ligových kolech také hlavního kouče) celkem 245 soutěžních duelů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Pavel Vrba (vpravo) a Karel Krejčí (druhý zprava) před úvodním utkáním play off Ligy mistrů s Mariborem.

Článek

Žádná senzace, ale logický a vcelku očekávaný krok. V Plzni jim spolupráce fungovala, proto si Pavel Vrba vytáhl svého asistenta i k národnímu týmu. Vrbův nástupce si stejně bude chtít nový realizační tým Viktorie sestavit podle svého. Momentálně je pro Plzeň asi největším favoritem Dušan Uhrin mladší. Současný kouč Dinama Tbilisi potvrdil, že s Plzní začal o možném angažmá jednat.

Viktoria se s Pavlem Vrbou i Karlem Krejčím rozloučí již před utkáním s Příbramí, přísná pravidla organizace duelů UEFA neumožňují tento krok při následujícím utkání s CSKA.

„Karel nás požádal o možnost působení v roli asistenta trenéra národního týmu, na základě jeho dlouhodobé skvělé práce jsme mu tento krok umožnili. Věřím, že také v nové pozici uplatní své encyklopedické fotbalové znalosti i praxi. Za bezmála sedm let práce ve Viktorii mu patří poděkování," řekl k jeho odchodu generální manažer Adolf Šádek.

„Definitivní podobu realizačního týmu si určí až nový hlavní trenér Viktorie. Klub o nástupci Pavla Vrby intenzivně jedná, nicméně probíhající jednání nebudeme jakkoliv komentovat. Současnému sportovnímu vedení chceme dát maximální klid do náročného konce sezóny, nového trenéra bychom veřejnosti rádi představili před vánočními svátky," slibuje Šádek.

Závěr podzimu je klíčový

„Reprezentace je pro mě další výzvou, nicméně z Plzně se mi nebude odcházet lehce. Odnesu si neuvěřitelné množství zážitků a vzpomínek, Viktoria bude pro mě již navždy srdeční záležitostí," hodnotí Krejčí své působení ve Štruncových sadech, které započal v roli šéftrenéra mládeže již v roce 2007. „Narazil jsem na skvělé kolegy v realizačním týmu, výjimečné hráče, vedení s jasnou sportovní vizí a samozřejmě také fantastické fanoušky. Právě fotbalové horečky, kterou se nám společně v ochozech Doosan Areny podařilo rozpoutat, si ve výčtu všech dosažených úspěchů cením nejvíce."

Před Krejčím jsou tak poslední dvě utkání na lavičce úřadujících českých šampiónů. „Na nostalgii v tuto chvíli není prostor. Všichni si uvědomujeme, jak důležité jsou pro Viktorii zbývající dva duely s Příbramí a CSKA Moskva. Obě utkání budou rozhodující pro jarní část sezóny. Všechny síly i pozornost tak napneme tímto směrem," připomíná Krejčí důležitý závěr podzimu. „Chceme se loučit šesti body a radostí zaplněných tribun."

Reklama

Související témata: