Hlavní obsah

Radovi premiéra na jihlavské lavičce vyšla. Získali jsme strašně důležité tři body, těšilo ho

Jihlava

Trenérovi Petru Radovi vyšla premiéra na lavičce jihlavských fotbalistů. Tým z Vysočiny zdolal v předehrávce posledního podzimního kola Gambrinus ligy díky vydařenému závěru první půle Slovácko 2:1 a odpoutal se z chvostu tabulky.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Vítězná radost trenéra Jihlavy Petra Rady.

Článek

„Splnili jsme cíl. Od úterka, kdy jsem k jihlavskému mužstvu nastoupil, jsme se soustředili výhradně na to, abychom podzimní derniéru zvládli a získali strašně důležité tři body. Povedlo se. Doufám, že přezimujeme na nesestupových příčkách," říkal spokojeně někdejší reprezentační kouč.

Poté, co vystřídal ve funkci Františka Komňackého, toho za tři dny příliš změnit nestihl. „Snažil jsem se kluky hlavně namotivovat. Přestože Slovácko mělo víc ze hry, my jsme si za bojovnost a enormní nasazení vítězství zasloužili. Mužstvo má perspektivu," pochvaloval si pětapadesátiletý Rada.

Za výhru jme strašně rádi

Jihlavští získali rozhodující náskok během pouhých tří minut. Skóre otevřel zblízka záložník Marek, na 2:0 zvýšil stoper Tlustý. „Najednou jsem se octl sám před skoro prázdnou brankou," trochu se podivoval Tomáš Marek. „Nový trenér je emotivní, snažil se nás vyburcovat. Za výhru jsme strašně rádi, ale čeká nás přes zimu strašně moc práce. Mít po podzimu jen patnáct bodů je hrozně málo, čeká nás boj o záchranu," uvědomoval si.

Fotbalisté z Uherského Hradiště odjížděli domů zklamáni. „Doplatili jsme na chvilkovou nekoncentrovanost. Obě branky jsme obdrželi po chybách, na nichž se podílelo několik hráčů. Mrzí mě hlavně nezvládnutá standardka. Přitom herně jsme byli určitě lepší," posteskl si obránce Slovácka Martin Kuncl.

Hradišťský kouč Svatopluk Habanec tvrdil, že utkání by lépe slušela remíza. „Vždyť jsme měli sedmdesát procent času balón na kopačkách. Jenže naše převaha byla spíš platonická, moc šancí jsme si nevytvořili. Přesto jsem přesvědčený, že jsme na Vysočině body ztratili," měl jasno trenér Slovácka.

Reklama

Související témata: