Hlavní obsah

Zeman trénovat Plzeň neodmítl! Neřekl jsem ne, uvedl slavný kouč

Fotbalový trenér Zdeněk Zeman nabídku plzeňského vedení převzít západočeský tým po končícím Pavlu Vrbovi neodmítl, jak ve čtvrtek informoval server isport.cz. Šestašedesátiletý kouč to dnes řekl ČTK.

Foto: ČTK

Trenér Zdeněk Zeman

Článek

"Já jsem neřekl ne," prohlásil Zeman. Vyvrátil tak čtvrteční informaci, že u něj Plzeň s nabídkou trénovat tým po Vrbovi nepochodila. Podle ní se vedení Viktorie se Zemanem sešlo na počátku týdne a nedohodlo se s ním na finančních ani na dalších pracovních podmínkách.

Problémem prý mělo být, že se podmínky pro trenérskou práci v Itálii liší od těch v Čechách. Například mělo Zemanovi údajně vadit, že by musel v zimních měsících s Plzní trénovat na umělé trávě. To však zkušený kouč odmítl. "Já na umělé trávě naopak trénuji rád," uvedl Zeman.

V Česku zatím netrénoval

Šestašedesátiletý kouč dlouhá léta žije v Itálii a trénoval například tamní celky Parmu, Lazio Řím, Neapol, Lecce, Brescii a naposledy AS Řím, kde sice skončil v únoru, ale stále mu tam běží kontrakt. Předtím v sezóně 2011/12 dotáhl Pescaru do první italské ligy. V Česku zatím nikdy netrénoval.

Zeman je jedním z adeptům na místo plzeňského trenéra po Vrbovi, který v prosinci ve Viktorii skončí a převezme národní tým. Dalším uvažovaným kandidátem je Dušan Uhrin mladší, jenž v současnosti vede Dinamo Tbilisi. Plzeň se už sešla s Lubošem Kozlem, ten ale nabídku odmítl a zůstává v Dukle Praha

Reklama

Související témata: