Hlavní obsah

Nechtěl se vracet, spletl si lavičky, ale svému Jablonci stejně hned Lafata šoupl gól

Jablonec

Pocity měl hodně smíšené, to se ví. Pět a půl roku strávil David Lafata v Jablonci a v sobotu večer se na Střelnici vrátil poprvé od lednového přestupu na Letnou. Kapitán fotbalistů Sparty si před zápasem spletl lavičky, ale hned ve 4. minutě otevřel skóre a nakonec se mohl radovat z výhry 3:2. „Doma jsem manželce říkal, že se mi sem moc nechce, že to bude divný zápas. Jsem rád, že už ho mám za sebou,“ oddechl si.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Útočník Sparty David Lafata (vpravo) se raduje se spoluhráči, záložníky Josefem Hušbauerem a Ladislavem Krejčím, z gólu proti Jablonci.

Článek

Předem jste očekával rozporuplné pocity. Jak jste prožíval zápas doopravdy?

Teď už jsou pocity krásné, vyhráli jsme těžký zápas. I lidi mi tady zatleskali, takže musím přiznat, že mi běžel trochu mráz po zádech. Bylo to příjemné. Získali jsme důležité tři body. I když si troufnu říct, že vyhrál šťastnější.

A vy jste se již ve čtvrté minutě trefil...

Samozřejmě jsem před zápasem v hlavě měl, že bych mohl dát gól. Zaplaťpánbůh za něj, protože jsem teď pár zápasů branku nedal. Takže jsem byl rád, že to tam spadlo. Nechci se rouhat, ale na druhou stranu to byl divný pocit, dát Jablonci gól. Přišlo mi trochu nefér se radovat, tak jsem se radoval vnitřně.

Po úvodním nástupu na hřiště jste se vydal na jabloneckou lavičku. Síla zvyku...?

Nebylo to hrané, musel jsem se tomu zasmát. Podal jsem si ruku s Karlem Pitákem, vyměnili jsme si vlaječky a já se opravdu vydal ze zvyku k jablonecké lavičce. Ale uvědomil jsem si včas, že jdu špatně. (smích)

Plzeň hraje v neděli s Příbramí a ztrácí na vás osm bodů. Máte tedy jistotu, že přezimujete s náskokem minimálně pět bodů.

To je slušný bodový polštář. Můžeme tvrdit, že podzim byl úspěšný. Po pohárovém vyřazení s Häckenem nám moc lidí nevěřilo, nálada byla všelijaká. O to víc si titulu půlmistra musíme vážit. Ale stále opakuji, že jsme teprve v polovině. O titulu se bude rozhodovat až na jaře.

Proč Sparta vyhrála podzim bez jediné porážky?

Než si mužstvo sedlo, tak jsme ze začátku sezóny nehráli bůhví jaký fotbal. Přesto jsme dokázali vyhrávat aspoň o gól nebo zápas otáčet. Pak jsme se vezli na této vlně. Podzim jsme uzavřeli těžkou sérií. Měli jsme soupeře z vrchu tabulky a troufám si říci, že jsme to zvládli.

Blíží se vám dovolená, konečně se dostanete i do lesa?

Samozřejmě. Jen doufám, že nám dá trenér hodně dlouhé volno, abychom si ho užili.

Reklama