Hlavní obsah

Sparta se dala porazit, litoval jablonecký Vaněk

Karel FeltPrávo

Třiadvacetiletý jablonecký záložník Ondřej Vaněk mohl svůj povedený podzim vyšperkovat vítězstvím nad Spartou. V sobotu večer otáčel gólem zápas na 2:1 a na svých kopačkách měl i senzaci. Dostal se ještě do dvou velkých šancí, které ale neproměnil. Z parádní oslavy byl nakonec velký smutek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zklamaný záložník Jablonce Ondřej Vaněk po zápase se Spartou.

Článek

„Sparta je silná, ale dneska byla k poražení. Měli jsme víc tutovek než ona a nakonec jsme prohráli náhodným gólem. Bohužel i tu jejich vyrovnávací branku jsme jí zařídili sami naší obrovskou chybou. Nechápu, co se to stalo, že jim při naší standardce takhle Tomáš Čížek přihrál, ale k fotbalu patří i takové momenty. Chyb děláme hrozně moc a zbytečně si komplikujeme život. Přesto jsme těch tutovek měli víc. Trefili jsme ještě tyč a břevno. Co je platné, že jsme hráli dobře, makali, když tři body jsou pryč,“ kroutil hlavou jako po zlém snu.

Hlavou se mu ale nejvíc honilo špatné řešení obou neproměněných šancí. „Když nedáte tutovku, je jasné, že jste to měl udělat jinak. V prvním případě jsem měl dávat míč nahoru nad brankáře, ve druhém k bližší tyči,“ věděl po zápase.

Hosté byli jen šťastnější

Sparta podle něho nebyla lepším týmem. „Její třetí gól byl vyloženě šťastný. Sice jsme jí to znepříjemnili, ale k bodům to nevedlo. Znovu se opakují naše podzimní bolesti. Neproměníme šance a děláme hrozné chyby. Když to vezmu jen za sobotu, pak jsme si zápas prohráli sami,“ dodal Vaněk.

Na jaře přebíral Ondřej Vaněk cenu pro nejlepšího hráče Poháru české pošty, v němž nastřílel osm branek. Na podzim patřil k tahounům týmu, dával důležité góly, přihrával, dostal se i do reprezentace. Ke spokojenosti měl ale daleko.

„Nemáme s čím být spokojení, za téhle situace ani já osobně, protože jsem součást týmu. Jablonec musí být v tabulce výš. Pohybujeme se kolem sedmé příčky, to je špatně. Přitom kdybychom dneska vyhráli, dotáhli bychom se na týmy před námi, bodový rozdíl není velký. Nezbývá, než zabrat na jaře,“ slíbil před odchodem na dovolenou.

Reklama

Související témata: