Hlavní obsah

Hrůza, ulevil si olomoucký gólman Zlámal po duelu s Duklou a je rád, že podzim končí

Olomouc

V zápase s pražskou Duklou byl gólman fotbalistů Olomouce Zdeněk Zlámal v jednom ohni. Zadáci Sigmy totiž vyráběli jeden kiks za druhým. Napravil jich sice hodně, ale na body to nestačilo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Sigmy Olomouc Zdeněk Zlámal.

Článek

Co se s vámi dělo? Tak špatně jste dlouho nehráli...

Nevím. Jedno je ale jisté. Dukla byla ve všech směrech lepší a vyhrála naprosto zaslouženě. Naopak na tom, co jsme předvedli my, žádná pozitiva najít nešlo. Nebyla tam.

Občas to vypadalo, že vaše defenzíva má den otevřených dveří. Souhlasíte?

Určitě. Co jsme v obraně předvedli, byla katastrofa. Třeba při druhém gólu. Myslel jsem, že jde o ofsajd, jenže bohužel, ten nebyl. Nevím, kam se všichni poděli. Hlinka tam stál úplně sám, míč si v klidu zpracoval a uklidil mi ho k tyči. Stejně jsem to cítil při podobné šanci Pospěcha. Prostě, jak už jsem řekl, hrůza.

Na podzim jste dostali třicet gólů, tedy o jeden méně než za celý minulý ligový ročník. V čem vidíte problém?

No, hrajeme špatně v obraně. A nejen v té. Trenér Kotůlek chtěl, abychom hráli útočně s tím, že nějaký gól dáme. Jenže my jsme vždycky inkasovali a sami se neprosadili. A trvá to dál. Ani šance si nevytváříme. Třeba se Znojmem jsme neměli žádnou a teď s Duklou snad jen dvě. V minulé sezóně nám to fungovalo, teď ne a máme skoro stejný kádr. Proč, to ale není otázka zrovna na mě. Nevím. Myslím, že po technické i psychické stránce to není dobré. Ještě že podzim už končí. To je jediný klad. Máme alespoň nějaký čas se vzpamatovat.

Jak ale z toho srabu, v němž se nacházíte, ven?

Opravdu, nevím. Cloumají s námi všemi emoce a tak bych nerad řekl něco, čeho bych později litoval. Teď je asi třeba rychle vypadnout někde na dovolenou, sami, ať se ani nevidíme, zapomenout na podzim a v lednu začít znovu. Pochopitelně ale úplně jinak. Otočit všichni musíme o sto osmdesát stupňů. Vše musí být diametrálně odlišné. Kdybychom pokračovali ve stejném duchu, bylo by to velice špatné.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice