Hlavní obsah

Slzy měl na krajíčku, Kisel však odešel jako vítěz. A Šilhavý by ho okamžitě koupil

Praha

Tak studenou rozlučku s kariérou si rozhodně nezasloužil. Než předal ratolesti manželce Lucii, napochodoval kapitán sešívaných na hřiště i s dcerou Carmen (7 let) a synkem Kaiem (9 měsíců). Do Edenu však dorazila mizerná návštěva čtyř tisíc diváků. Karol Kisel si však nestěžoval. Fotbalisté Slavie porazili Liberec 2:1, takže opustili poslední příčku a Kisel může do manažerského křesla na plný úvazek přesedlat přece jen s čistší hlavou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Karol Kisel se loučí se slávistickými fanoušky.

Článek
Fotogalerie

„Jsem moc šťastný. Zvedli jsme se z posledního místa, šli jsme za výhrou jako tým. Slzy jsem měl na krajíčku, ale loučení bylo krásné. Není mi líto, že končím. Přesluhuji již tak tři roky - a paradoxně během nich jsem si fotbal nejvíc užil," líčil Karol Kisel své pocity po posledním zápase v kariéře.

Dva roky za Liberec odkopal, takže tomu osud chtěl, aby právě proti Slovanu odehrál v Edenu během posledního roku kariéry dva mimořádné zápasy.

Liberec je jeho osudem

Den před březnovým duelem se Kisel stal otcem syna Kaie. V utkání nejprve slavil liberecký Štajner, který vyrovnáním na 1:1 vstoupil do Klubu ligových kanonýrů. Navrch ale měl Kisel, který svým gólem stanovil konečné skóre 3:1 a pořádně si zakřepčil. Sundal dres a ukázal tričko věnované novorozenému synkovi. Přestože za to Kisel inkasoval čtvrtou žlutou kartu v sezóně, jeho nadšení neznalo mezí.

V prosinci přijel Liberec do Edenu zase. A Kisel byl naměkko, protože minulý týden oznámil, že právě poslední podzimní duel napíše tečku za jeho aktivní kariérou.

„Byl jsem už delší dobu připraven skončit, o to více je to teď asi jednodušší. Chtěl jsem hrát do doby, dokud z toho budu mít radost. Myslím si, že teď je správný čas skončit. S tím, že mám jasnou perspektivu, co budu dál dělat," avizoval.

Chce se posunout zase dál

„Jsem moc šťastný, že jsem prožil kariéru, ve které se mi splnilo takřka všechno, co jsem chtěl. Vůbec si nemůžu stěžovat. Jsem moc rád, že jsem to všechno mohl zažít. Nabral jsem neskutečné množství zkušeností, které budu chtít využít ve svém dalším životě, který beru zase jako novou velkou výzvu. Proto končím už teď, i když bych mohl ještě dále hrát. Myslím si, že je čas posunout se zase dál," vysvětlil Kisel, jak vyřešil své dilema.

Předeslal také, že kopačky nepověsí na hřebík, ale vyhodí je nebo rozdá. Tak také ihned při pozápasové rozlučce pod slávistickým kotlem učinil.

Teď už se bude naplno věnovat manažerské práci ve Slavii. Rok a půl je Kisel ředitelem mládeže, teď by mohl povýšit dokonce na sportovního ředitele. Souvisí to s očekávaným vstupem ruského partnera do klubu.

„Také jsem o tom slyšel. Vše je věcí dalšího jednání, já jsem připravený," usmál se Kisel.

„Karlovo loučení nám přišlo vhod. Celý tým vzal za své, že mu to přece nesmí pokazit. Bude nám scházet," podotkl trenér Miroslav Koubek.

Jeho liberecký protějšek ani nechtěl věřit tomu, že Kisel opravdu končí. „Nám přesně takový podhrotový hráč chybí. Kisel byl skvělý, představoval pro Slavii nadstavbu. Bral bych ho hned, strašně by nám pomohl," zasnil se Jaroslav Šilhavý.

Reklama

Související témata: