Hlavní obsah

Vyždímaný Liberec. Ještě nedávno je nosili na ramenou, teď jim nadávají

Praha

Týden na draka. Nejdřív chtěli slavit postup v Evropské lize, ale prohrou s Freiburgem si situaci pekelně zkomplikovali. Pak se v domácí lize výhrou na hřišti v té chvíli poslední Slavie mohli dotáhnout na úroveň třetích Teplic, ale zase prohráli a přezimují až na šestém místě. Fotbalisté Liberce melou v závěru nabitého podzimu z posledního, a to je ještě 12. prosince čeká duel v Estorilu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zklamaný liberecký kapitán Radoslav Kováč.

Článek

Zářili v pohárové Evropě, na domácí scéně byli schopní vyhrávat zápasy na jeden vstřelený gól. Závěr podzimu ale nezvládají. Fotbalisté Liberce už osm soutěžních zápasů po sobě nezvítězili.

„Nejsme tým, který by válcoval zápasy v lize i v evropských pohárech, máme mladý tým bez větších zkušeností a všechno se to na konci podzimu projevuje. Nedávno nás lidé nosili na ramenou, teď zase skoro nadávají," říká s hořkým úsměvem trenér Jaroslav Šilhavý.

Slovan má za sebou na podzim 28 soutěžních zápasů, přitom celou tíhu nese omezený počet třinácti čtrnácti hráčů.

„Jako by z nás na konci podzimu vyprchaly síly a vítězná mentalita. Udělali jsme sice velký kus práce, ale poslední zápasy nám nevyšly. Už nejsme takoví dravci, něco nám chybí a porážka na Slavii to dokonala. Docela jsem rád, že liga má přestávku," líčí kapitán Radoslav Kováč.

Ostřílený internacionál sám nejlépe cítí, že kádr je příliš úzký a málo zkušený. „Neříkám, že máme slabý mančaft... Ale těžko s ním můžeme hrát vysoko na obou frontách. Kdybychom měli o dva hotové hráče víc, byly by i naše výsledky lepší. Jednoznačně potřebujeme posílit, jestli se chceme posunout dál," ujišťuje Kováč.

Doplňování kádru závisí i na postupu

Slovan čeká přes zimu spousta manažerské práce. Tím spíše, že Rybalka s Kalitvincevem by se měli vrátit do Kyjeva a zájem může být o další hráče, kteří se ukázali v pohárové Evropě.

„Budeme jednat s vedením klubu o skladbě týmu pro jaro. Víme, kde nás tlačí bota, dáváme málo gólů. Potřebovali bychom jednoho útočníka k Rabušicovi a také kreativního hráče typu Štajnera, Horvátha nebo Kisela. Hodně však asi bude záležet na tom, jestli v poháru postoupíme, nebo ne," uvědomuje si Šilhavý.

Teď musí kouč mužstvo v atmosféře zklamání a marnosti zmobilizovat na poslední letošní bitvu v Estorilu. „Musíme se dát dohromady a ještě se poprat o postup v Evropské lize, i když to nemáme zcela ve svých rukou."

Podle kapitána zase není všechno úplně špatně. „Když vezmeme v úvahu, jaký máme rozpočet a jak široký kádr, tak jsme během podzimu udělali velký kus práce. V pohárech jsme pomohli českému fotbalu. V lize jsme sice chtěli mít o pět bodů víc, ale na třetí místo ztrácíme tři body, což ještě jde," poukazuje Kováč.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články