Hlavní obsah

Příbram v deseti uhájila bod ve Zlíně

ZLÍN

Ve Zlíně se v dohrávce 18. kola první fotbalové ligy utkaly týmy, které na jaře ještě nevyhrály, a ani nedělní zápas na tom nic nezměnil. Z bezbrankové remízy měli větší radost hosté z Příbrami. Už proto, že od 69. minuty hráli v deseti bez vyloučeného gólmana Sňozíka, který v přerušené hře udeřil Janíčka pěstí do obličeje.

Článek

V sestavě domácího celku chyběl brankář Baránek, který si před třemi dny poranil koleno. Na jeho místě nastoupil ligový debutant Kořínek a moc práce neměl. Zlínští vstoupili do zápasu aktivněji a hned v úvodu zahrozil Lukaštík, jenže stejně jako Švach o chvíli později branku netrefil.

Největší šanci měl už v deváté minutě zlínský kapitán Švach, který si naběhl na Hubáčkův přímý kop, ale míč z jeho nohy orazítkoval jen břevno Sňozíkovy brány. Na druhé straně mířil v dobré pozici Klesla nad, po něm se netrefil mezi tyče ani příbramský špílmachr Otepka z přímého kopu. Nejnebezpečnější akce hostů skončila bez Kořínkova zásahu, protože Klesa na centr Lesáka nedosáhl.

Domácí kouč Hapal oživil po změně stran hru dvojím střídáním. Fujerik s Bačou se snažili rozhýbat domácí ofenzivu, ale na vyloženou příležitost Zlínští stále čekali. Až v 68. minutě Fujerik oklamal Máchu, jeho centr však Dobeš za asistence příbramského zadáka nasměroval do zámezí.

Po následném Hubáčkově rohu dopravil míč za Sňozíka Janíček, jenže sudí Matějek gól neuznal, protože už byl podle jeho asistenta za čarou. Vzápětí v přerušené hře Janíček hlavou naznačil pohyb směrem k příbramskému gólmanovi, ten se neovládl a udeřil ho pěstí. Rozhodčí Matějek po konzultaci s asistentem poslal pod sprchu pouze Sňozíka.

Zlínští hráči však v početní převaze nerozcvičeného brankáře Pařízka příliš nezaměstnali, pokusy Janíčka i Švacha skončily mimo. V nervózním závěru už hosté bez větších potíží uhlídali bezbrankový stav.

Zlín - Příbram 0:0
Rozhodčí: Matějek - Wilczek, Ondo. ŽK: Švach - Formánek, Rajtoral, Pařízek. ČK: 69. Sňozík (Příbram). Diváci: 2585.
Zlín: Kořínek - Janíček, Koubský, Kroča, Hubáček - Zapletal (83. Lasota), Švach, Dobeš, Lukaštík (57. Fujerík) - Činčala, Žemlík (57. Bača). Trenér: Hapal.
Příbram: Sňozík - Lesák, Mácha, Formánek, Penner - Rajtoral (69. Pařízek), Riegel, Otepka, Čupr - Klesa (46. Podrazský, 90. Navrátil), Mendy. Trenér: Tobiáš.
TABULKA

Reklama

Související témata: