Hlavní obsah

Kouč Vrba věří, že bude slavit celý měsíc. Angažmá v Plzni nepovažuje za uzavřené

Radek MalinaSport.czPrávo

Ještě jeden zápas a pak se může naplno oddat oslavám. Zatím má důvod zapít dnešní padesáté narozeniny a naplnění snu o angažmá u reprezentace. Fotbalový trenér Pavel Vrba však věří, že při úterním loučení v Plzni po duelu Ligy mistrů s CSKA Moskva další zásadní důvod k juchání přibude.

Foto: Petr Eret, ČTK

Trenér Pavel Vrba se loučí s fanoušky Plzně.

Článek

„Prožívám teď takové blbé období, mám padesátku," vtipkoval Vrba. Žádnou bujarou veselici ale zatím nechystal. Má totiž plnou hlavu zmíněného zápasu. Ve hře bude plzeňský postup do jarní fáze Evropské ligy, pokud tedy Západočeši vyhrají buď o dva góly, nebo s maximálně jedním inkasovaným.

„Doufám, že celý prosinec prožiju v oslavách. Ideální by bylo začít desátého večer po utkání a pokračovat až do konce roku," zasnil se Vrba při vidině místenky v další fázi EL, kam by Plzeň prošla potřetí v řadě.

Ideální dárek? Vítězství nad CSKA!

„Byla by to ideální tečka za mým plzeňským angažmá, i když já odchodem k reprezentaci nepovažuju kapitolu na západě Čech za uzavřenou. Spíš za přerušenou," přemítal rodák z Přerova, který má o ideálním dárku k životnímu jubileu jasno: „Vítězství nad CSKA."

V Plzni prožil na české poměry neuvěřitelných pět let, tým vedl v 231 soutěžních zápasech. „Byl jsem tady šťastný. Kdybych měl vybrat nejkrásnější momenty, mluvil bych dvě hodiny. Všechno začalo vítězstvím v domácím poháru, kterým jsme se poprvé kvalifikovali do Evropy. Pak musím vyzdvihnout první titul, premiéru v Lize mistrů, zápasy s Barcelonou, AC Milán nebo výhru nad Atlétikem Madrid," rozplýval se Vrba.

Bezprostředně po zápase si vychutná další obrovskou děkovačku plzeňského publika, které mu pro bitvu s ruským sokem chystá speciální choreografii, o dva dny později už začne plnit povinnosti u reprezentace, čeká ho tisková konference. „Pak se do konce roku budu věnovat rodině," naplánoval si Vrba, než se naplno vrhne do povinností souvisejících s národním týmem.

Reklama

Související témata: