Hlavní obsah

Obránce Palát rozhodl o výhře Boleslavi nad Budějovicemi

PRAHA

Po třech remízách vybojovali fotbalisté Mladé Boleslavi první jarní výhru. O tříbodový zisk se zasloužil ve druhé půli přesnou hlavičkou obránce Palát. "V tréninku jsme se hodně zaměřili na standardky a přineslo nám to tříbodový zisk. Vzadu jsme hráli velice zodpovědně a poprvé na jaře jsme neinkasovali," řekl kouč domácích Dušan Uhrin mladší.

Článek

Oba týmy musely brzy po úvodním hvizdu střídat, kvůli zranění opustili trávník hostující Němec a zanedlouho i obránce Boleslavi Krátký. Fotbal se hrál dlouho mizerný a bez šancí. Zajímavější momenty se zrodily až v závěru půle, kdy Jihočechy zachránilo dvakrát břevno po pokusech Paláta při standardních situacích.

Po přestávce měli domácí mírnou převahu, ale branka jakoby pro ně byla zakletá. Matějovský nastřelil z dobré pozice jen padajícího gólmana Kafku. To bylo na dlouhou dobu vše, hra rychle upadla zpátky do hlubokého průměru a z tribun se ozýval pískot.

Vysvobození pro mladoboleslavské fanoušky přišlo v 79. min., kdy po rohu Baranka poslal hlavou míč do sítě nikým nekrytý Palát, který v minulosti oblékal i českobudějovický dres. "Zápas jsme prohráli svou nedůsledností. Naše situace není lehká, ale musíme se rvát dál. Ve hře je ještě dost bodů," uvedl trenér Jihočechů Robert Žák.

FK Mladá Boleslav - SK České Budějovice 1:0 (0:0)
Branka: 79. Palát. Rozhodčí: Jára - Petřík, Chytil. ŽK: Cigánek, Miller - Plocek, Homoláč. Diváci: 4830.
Mladá Boleslav: Miller - Krátký (16. Pecka, 77. Rojka), Skála, Vít, Palát - Brunclík, Langer, Matějovský, Cigánek (61. Vaculík) - Baranek, Sedláček. Trenér: Uhrin ml.
České Budějovice: Kafka - Pončák, Obermajer, Homoláč, Leština - Gruber (54. Myšák), Němec (11. Adam), Pivoňka (80. Smíšek), Plocek - Kulič, Vyskočil. Trenér: Žák.

Reklama

Související témata: