Hlavní obsah

Do Baníku se z hostování v Boltonu vrací záložník Greguš

Ostrava

Řady ostravských fotbalistů by měl po roce znovu rozšířit slovenský středopolař Ján Greguš. Bývalý kapitán slovenské reprezentační jednadvacítky se do Baníku vrací z ročního hostování v druholigovém anglickém Boltonu, který na dvaadvacetiletého hráče neuplatnil opci.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ján Greguš (uprostřed) ještě v době svého působení v Baníku v duelu proti Slavii

Článek

Rodák z Nitry, kvůli jehož někdejšímu přestupu na Bazaly Baník dodnes vede soudní pře s jeho mateřským klubem, se neprosadil do sestavy Boltonu a anglický celek se rozhodl nevyužít předkupní právo. Sportovní manažer ostravského celku Radek Slončík věří, že slovenský záložník bude vítanou posilou v jarním boji o záchranu. "Rok, který v Anglii strávil, mu dal cenné zkušenosti," řekl Slončík na oficiálním klubovém webu.

Podle Slončíka by měl být Greguš jednou z několika posil patnáctého týmu podzimní části první ligy. "Chceme přivést šest hráčů. Máme vytipovaná jména, pět z nich má prvoligové zkušenosti a kádr by s nimi byl ve srovnání s podzimem zkušenější a silnější. Teď je mužstvo příliš mladé, chybí nám střední generace," uvedl Slončík.

Baník ani nemá jinou cestu. Bude muset nahradit hned několik hráčů, o které v zimě přijde. Do Dukly se vrátil nejlepší střelec Vojtěch Engelmann, Olomouc si stáhla Jakuba Rolince, na odchodu do Jablonce je Antonín Fantiš a smlouvu v Ostravě zatím neprodloužil ani chorvatský záložník Davor Kukec. Slončík navíc zopakoval, že Baník nepočítá ani se zkušenými Benjaminem Vomáčkou a Petrem Machem, které klub neúspěšně nabízel jiným týmům už během podzimu.

Reklama

Související témata: