Hlavní obsah

Trenér Žák skončil v Budějovicích, vystřídá jej asi Cipro

PRAHA

Fotbalová liga vstoupí o víkendu do své závěrečné třetiny a v sestupem nejohroženějších Českých Budějovicích bijí na poplach. Vedení jihočeského týmu ve čtvrtek odvolalo trenéra Roberta Žáka a mužstva se s největší pravděpodobností ujme František Cipro.

Foto: archiv

Trenér František Cipro.

Článek

"Po porážce a katastrofálním výkonu v Mladé Boleslavi to bylo nevyhnutelné řešení. Máme před sebou ještě deset kol, to je třicet bodů a další neúspěch v zápase s Drnovicemi si nemůžeme dovolit. Mužstvo nedává branky, změna byla nutná," uvedl pro ČTK výkonný ředitel Zdeněk Kořínek.

Ciprův příchod Kořínek nicméně nepotvrdil. "Jednáme s ním, ale dokud to nebude na papíře, tak to jisté není," uvedl. Nový trenér bude hráčům každopádně představen už ve čtvrtek odpoledne, ranní trénink vedli asistenti Jan Poštulka a Pavol Švantner.

:. ANKETA
Zachrání se České Budějovice v 1. lize? Hlasujte v anketě na konci článku.

Žák převzal tým loni na začátku října po Pavlu Tobiášovi. Bývalý asistent z Příbrami nicméně mužstvo ze sestupových vod nevyvedl, Budějovice nevyhrály už sedm kol v řadě. Naposled si odvezli porážku 0:1 z úterní dohrávky 18. kola na hřišti Mladé Boleslavi. Budějovice jsou na posledním místě tabulky s 12 body, předposlední Slovácko má o tři body více.

O Ciprově příchodu na jih Čech se spekulovalo již při odvolání Tobiáše. Renomovaný trenér v loňské sezóně vedl Plzeň, která se však v nejvyšší soutěži nezachránila. Po vypršení smlouvy působil v Rakousku u týmu z nižší soutěže.

Reklama

Související témata: