Hlavní obsah

Plzeň v úterý představí nástupce trenéra Vrby

Fotbalisté Plzně už vědí, kdo nahradí Pavla Vrbu na postu hlavního trenéra. Vedení klubu na úterý svolalo tiskovou konferenci, kde nového kouče představí. Nejčastěji se mluví o Dušanu Uhrinovi mladším, který minulý týden na vlastní žádost ukončil angažmá v Dinamu Tbilisi.

Foto: Petr Eret, ČTK

Trenér Pavel Vrba se loučí s plzeňským publikem.

Článek

Šestačtyřicetiletý Uhrin byl společně s Lubošem Kozlem, Zdeňkem Zemanem a Karlem Brücknerem kandidátem na uvolněný post trenéra Plzně po Vrbovi, který zamířil k národnímu týmu. V Dinamu působil od loňského června. Hned v první sezóně dovedl tým k mistrovskému titulu, na který předtím čekal pět let. Vyhrál i Gruzínský pohár a také v této sezoně vedl tamní ligu.

Syn Dušana Uhrina staršího, který získal s českou reprezentací stříbro na mistrovství Evropy 1996, má za sebou angažmá v Bohemians Praha, Mladé Boleslavi, rumunských klubech Temešváru a Kluži či v kyperském AEL Limassol.

Nového trenéra Plzně čeká nelehký úkol navázat na práci Pavla Vrby, který za pět let udělal z průměrného českého celku dvojnásobného ligového mistra a dvojnásobného účastníka Ligy mistrů. Prvním jarním soupeřem Plzně a jejího nového trenéra bude v Evropské lize Šachtar Doněck.

Reklama

Související témata: