Hlavní obsah

Příbram poprvé porazila Spartu, pomohl jí sporný gól

PŘÍBRAM

Fotbalisté Příbrami vůbec poprvé v české lize porazili pražskou Spartu a připravili první ligovou prohru trenérovi Jaroslavovi Hřebíkovi. K výhře 3:1 je nasměroval sporný gól Rudolfa Otepky. Domácí kapitán totiž podle sparťanů sám sobě rozehrál rohový kop, což pravidla nedovolují. Příbramský trenér Pavel Tobiáš však tvrdí, že se míče už před ním dotkl Čupr, který ho v podstatě jen zastavil u rohového praporku.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Ilustrační foto.

Článek

Příbram ještě Spartu za osm a půl roku účinkování v samostatné české lize neporazila. Dnes však na trávníku, rozbitém zimními mrazy, nepouštěla ligového lídra do šancí a sama si je vytvářela jako na běžícím pásu. Všechny tři góly dala po rohových kopech, které zahrával Otepka.

Byl gól Otepky regulérní?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Už v 18. minutě si na jeho roh naběhl Čupr, který přišel v zimě z Mladé Boleslavi, a poslal domácí do vedení. Reprezentační gólman Blažek pak dvakrát hasil požár, který založili jeho dezorientovaní spoluhráči. Nejdřív je zaskočila Otepkova přihrávka, po níž šel sám na branku Riegel, ale místo střely kličkoval a Blažek mu míč sebral. Pak poslal plouživou malou domů Petráš, Huňa se nadechl ke kličce, ale sparťanský brankář mu pádem pod nohy šanci zmařil.

Za chvíli to Příbram mrzelo dvojnásob. Poborský načechral přímý kop do šestnáctky, tam si jej přizvedl Petráš, proběhl obranou i kolem gólmana Pařízka a vyrovnal. To bylo ale ze strany hostů všechno.

Ve druhém poločase se k ničemu nedostali, naopak dvakrát inkasovali. Johana ještě vypíchl na poslední chvíli míč unikajícímu Huňovi, ale na to, co předvedl Otepka, byli všichni krátcí. Domácí Čuprův dotek míče označili za nacvičený signál a stejně si to zřejmě vyložil rozhodčí Adámek. Nechal tak Otepku postupovat s míčem ke sparťanské brance i vystřelit a podivný gól uznal.

O pár minut později dorazil šokované hosty Formánek a opět po Otepkově rohu, tentokrát zahraném klasickým způsobem. Tým trenéra Tobiáše mohl začít slavit první jarní vítězství. Po třech remízách a prohře v Ostravě získali body, s nimiž málokdo počítal. Vždyť kurzy sázkových kanceláří na výhru Příbrami se pohybovali nad 5:1.

Hřebík odmítl, že by Sparta byla horší

Po zápase Tobiáš zachoval stoický klid, úspěch přičítal chybám soupeře. "Sparta nás podcenila. My jsme naopak hráli odvážně," prohlásil. Po vyrovnání zneklidněl. "Ve druhém poločase jsem se obával o výsledek. Sparta hraje strojový fotbal, využije každé chyby," řekl Tobiáš.

Jeho protějšek Jaroslav Hřebík se musel po prosincovém příchodu k týmu smířit s prvním ligovým neúspěchem. Po čtyřech výhrách přišla porážka. "Chybělo nám nasazení a agresivita, soupeř naopak šel často za její hranice," posteskl si Hřebík.

Lamentoval nad tím, že jeho tým dostal všechny tři góly z rohu. "To je moc," uvedl. Odmítl ale, že by Sparta byla horším týmem. "Ve druhé půli jsem myslel, že zápas zvládneme," řekl kouč.

Marila Příbram - Sparta Praha 3:1 (1:1)
Branky: 18. Čupr, 70. Otepka, 81. Formánek - 35. Petráš. Rozhodčí: Adámek - Holub, Kordula. ŽK: Formánek - Šimák, Zelenka, Matušovič. Diváci: 5536.
Příbram: Pařízek - Lesák, Mácha, Formánek, Penner - Rajtoral (90. Navrátil), Otepka, Riegel, Čupr - Mendy (83. Javorek), Huňa (72. Klesa). Trenér: Tobiáš.
Sparta: Blažek - Petráš (65. Čech), Johana, Sivok, Kadlec - Poborský, Zelenka, Šimák (81. Homola), Matušovič - Jun, Meduna. Trenér: Hřebík.
Aktuální tabulku a statistiky ligy najdete ZDE

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články