Hlavní obsah

Liberec prohrál s Boleslaví, na jaře stále čeká na výhru

LIBEREC

Fotbalisté Liberce v sobotu překvapivě na domácím hřišti podlehli nováčkovi z Mladé Boleslavi 1:3. V jarní části ligy tak stále marně čekají na první vítězství a když se k tomu přidá šestibodový trest za účast v korupční aféře, je fotbalová Evropa už v nedohlednu.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Fotbalisté Boleslavi vyhráli v Liberci - ilustrační foto.

Článek

Hosté hned v úvodu zahrozili dvěma střelami z dálky, ale s pokusy Sedláčka i Paláta si brankář Hauzr ještě poradil. Na druhé straně Liberec předvedl dva nebezpečné centry, na které útočníci na malém vápně nedosáhli. Domácí snahu o ofenzivu tlumily nepřesnosti v přihrávkách a v dlouhých pasech na útočníky.

Vedení se ujala Mladá Boleslav ve 28. minutě. Centr Matějovského se odrazil v pokutovém území od jednoho z libereckých obránců a Pecka ho pohotově poslal k tyči. Pak nováčka podržel brankář Miller, který vyrazil Polákovu tečovanou bombu. Po centru Papouška a hlavičce Lukáše ve 42. minutě již domácí diváci jásali, ale míč skončil těsně vedle tyče.

Střídající Došek vyrovnal

Do druhého poločasu vystřídal v libereckém útoku Pospíšila uzdravený Libor Došek a hned ve 54. minutě zařídil vyrovnání. Zbavil se svého strážce a ranou z otočky nekompromisně skóroval. Slovan se nadechoval k dalšímu slibnému náporu, ale srazila ho hrubá chyba vlastního kapitána Lukáše. Ten v 65. minutě z nevinně vyhlížející situace zahrál ležérně ve svém pokutovém území, míč se přes Vaculíka a Pecku dostal k Sedláčkovi, který sám před Hauzrem nezaváhal.

Trenér Griga pak poslal na trávník Hološka jako třetího útočníka a vrhl všechny síly do ofenzívy. Ale v 74. minutě vnikl do odkryté obrany Vaculík a na druhý pokus překonal Hauzra. Domácí se ještě nevzdávali, ale výsledek už nezměnili.

V 82. minutě skončil míč po hlavičce Doška v boleslavské síti, avšak asistent rozhodčího Tulinger předtím mával ofsajd. Vzápětí po přetaženém Kiselově centru Polák hlavičkoval nad břevno. V závěrečné křečovité snaze se již Liberec neprosadil a vyhrál pouze 6:0 na rohy.

Griga uznal sílu soupeře

Liberecký trenér Stanislav Griga uznal, že soupeř vyhrál zaslouženě. "Chtěl úspěch víc než naše mužstvo, které podalo chladný výkon," řekl trenér poražených. Vysvětlení má i pro nevydařené jaro. "Hodně nám uškodilo, když hráči celou zimu poslouchali a četli, jaký hrají krásný fotbal a jak budou bojovat o Pohár UEFA nebo o Ligu mistrů. Přestali hrát to, co je do této pozice dostalo," zlobil se Griga a své svěřence vůbec nešetřil.

"Mají nyní vysoko nosy a čisté dresy. Musíme je dostat zpátky na zem, tam kde byli před čtyřmi měsíci," slíbil trenér.

Dušan Uhrin mladší byl vítězstvím svého týmu překvapen. "Výhru jsme nečekali, chtěli jsme v Liberci bod a máme tři. Naše mužstvo zahrálo velmi dobře takticky," řekl trenér vítězů. Klíčem k úspěchu prý bylo to, že hosté pokryli nejdůležitější hráče soupeře Poláka a Kisela.

"Obávali jsme se standardních situací, ale i ty jsme zvládli. Velmi dobře zahráli Sedláček, Matějovský, Müller a také Vít, který vyhrál řadu vzdušných soubojů," zhodnotil Uhrin.

Liberec - Mladá Boleslav 1:3 (0:1)
Branky: 54. Došek - 28. Pecka, 65. Sedláček, 74. Vaculík. Rozhodčí: Čecháček - Tulinger, Handlíř. ŽK: Lukáš, Janů - Baranek, Palát, Langer. Diváci: 5 330.
Liberec: Hauzr - Šinglár, Lukáš (69. Hološko), Košťál, Janů - Kisel, Dort (29. Hodúr), Polák, Papoušek - Slepička, Pospíšil (46. Došek). Trenér: Griga
Mladá Boleslav: Miller - Brunclík, Skála, Vít, Palát - Baranek, Langer, Matějovský, Čáp (60. Vaculík) - Sedláček, Pecka (84. Jarolím).

Reklama

Související témata: