Hlavní obsah

Slavia nepatří na dvanácté místo, říká staronová posila sešívaných Piták

Praha

Byl hlavní vyhlédnutou posilou pražské Slavie. Záložník Karel Piták, který přišel společně s Janem Vošahlíkem z Jablonce, se vrací do sešívaného dresu. Pomoci týmu z Edenu by měl nejenom na trávníku, ale i v kabině. „Slavia se prostě neodmítá,“ prohlásil Piták.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Karel Piták ještě v dresu Jablonce.

Článek

Rodák z Hradce Králové ve Slavii již v minulosti působil, dokonce nosil kapitánskou pásku. „Karel je vynikající hráč, velký slávista a mezi slávisty je velmi oblíben," prohlásil nový člen představenstva klubu Karol Kisel, po němž Piták pravděpodobně pásku s céčkem převezme. „Zkušenější hráč na hřiště i do kabiny nám chyběl. S trenérem Koubkem a sportovním vedením jsme to vyhodnotili tak, že někoho takového potřebujeme," dodal Kisel na oficiálních stránkách klubu.

„Jsem moc rád, že přestup dopadl a navíc, že se vyřešil poměrně rychle. Do Slavie se moc těším, je to pro mě obrovská výzva. Věřím, že se postupně zlepšíme. Slavia nepatří na jedenácté, dvanácté nebo třinácté místo. Půjde výš," řekl Piták, jenž ve Slavii působil v letech 2001-06. Pak přestoupil do rakouského Salcburku. Odtud se v roce 2010 vrátil do české nejvyšší soutěže, zakotvil ale v Jablonci.

V kabině ale kromě brankáře Radka Černého nenajde žádného někdejšího spoluhráče. „Už je to dlouhá doba. Mám na co navazovat, doufám, že moje další působení v sešívaném bude také tak úspěšné. Znám Radka Černého a ještě Standu Vlčka, ten je ale vedoucí mužstva. Na spolupráci se těším," říká v lednu čtyřiatřicetiletý Piták.

Mistr Evropy do 21 let se těší také na nový stadión Eden. „V novém Edenu jsem za Slavii nikdy nehrál. Fanoušci a stadión jsou také důvod, proč se vracím," dodal Piták.

Reklama

Související témata: