Hlavní obsah

Špit: Na nás si celá republika vydělá

PRAHA

Fotbalisté Slavie jablonecký komplex ani v pondělí nezlomili. Ve vzájemných zápasech se oba soupeři už sedmkrát v řadě rozešli smírně. Posledním vítězstvím se pyšní Jablonec, který doma vyhrál 3:1 na podzim 2001. "Pro sázkaře musí být naše zápasy se Slávií tutovky," smál se Filip Klapka. Útočník Jablonce, který zařídil další dělbu bodů.

Foto: www.sparta.cz

Brankář Jablonce Michal Špit - archivní foto.

Článek

"Myslel jsem, že to Martin Kotyza uklidí do odkryté branky, ale ještě mi to o tyč narazil, tak má asistenci," smál se šťastný střelec. "Na nás si celá republika snadno vydělá," přidával rozesmátý brankář Severočechů Michal Špit v narážce na dlouhou sérii nerozhodných výsledků.

"Slavii se proti Jablonci nedaří dlouhodobě, nemohou nás porazit ani na domácím hřišti a možná už mají nějaký malý komplex," mínil strážce jablonecké svatyně. "Ta remízová série je spíše náhoda. Ale jdeme do každého zápasu bodovat, nemáme strach z nikoho. Už by nás měla celá liga brát vážně. Nejsme žádné překvapení a v popředí tabulky nejsme jen tak," zdůraznil Klapka, že doby, kdy Severočeši jezdili k zápasům se Slavií ustrašení, jsou dávno pryč. "Je to tak. Tohle mužstvo se nemusí nikoho bát. Je to o odvaze," přitakal jablonecký trenér Petr Rada.

Jablonecká pohoda ostře kontrastovala se zlobou u slávistů

Pohoda v severočeském táboře ostře kontrastovala se zlobou ve slávistické kabině. Domácí hráči totiž zase ztratili dobře rozehraný zápas, navíc dohrávali o devíti. "Takové utkání prostě musíme dohrát a získat tři body," lomil rukama trenér Josef Csaplár. "Nebyli jsme schopní proměnit ani ty největší tutovky. Měli jsme tři nebo čtyři. A pak jsme dostali laciný gól," posteskl si Karel Piták.

Včera na Strahově poslal Slavii do vedení. Nikdo ze spoluhráčů už však další zásah nepřidal. "To je naše největší bolest, na kterou jsme doplatili opakovaně. Nejsme schopní využít šance," posteskl si Piták. "Přitom jsme byli lepší. Tenhle zápas jsme rozhodně měli vyhrát," přesvědčoval. Když si ještě ke ztrátě bodů přidal dvě červené, byl pěkně rozpálený. "To, za co dal rozhodčí červené karty, je naprosto směšné," čertil se Piták.

Stejně vytočený byl Václav Koloušek. Na hřišti pobyl deset minut a pak uviděl červenou kartu. Hned po utkání se u rozhodčího dožadoval vysvětlení. "Řekl mi, že vím, za co jsem ji dostal. Ale já to vůbec netuším. Protihráče jsem trošku přišlápl, ale nebyl to úmysl. Byl jsem rozběhnutý, z toho to vyplynulo," hájil se potrestaný středopolař.

Reklama

Související témata: