Hlavní obsah

Csaplár ve Slavii zůstává, jisté ale nic nemá

PRAHA

Trenér Josef Csaplár povede i po sérii neúspěchů fotbalisty Slavie Praha, případná další bodová ztráta v nejvyšší soutěži jej ale už může připravit o místo. Takový je výsledek úterního zasedání představenstva pražského klubu, kterého se telefonicky zúčastnil i jeho předseda ze společnosti ENIC Matthew Colecott.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Trenér Slavie Josef Csaplár

Článek

O Csaplárově odvolání se začalo intenzivně spekulovat poté, co Slavia v pondělní dohrávce 21. kola neudržela proti Jablonci těsné vedení a nakonec remizovala 1:1.

Slavia se místo útoku na druhé místo ligové tabulky, které zaručuje účast v předkole Ligy mistrů, trápí. Ve čtyřech jarních zápasech si do tabulky připsala pouhých pět bodů - po výhře s Olomoucí prohrála v Drnovicích a na domácím trávníku remizovala s Mladou Boleslaví a naposledy i s Jabloncem.

Přesto v tabulce drží třetí místo, na druhé Teplice ztrácí nyní tři body. Csaplár bude svoji pozici hájit v sobotu, kdy se "sešívaní" představí na půdě Slovácka.

Na podzim se zachránil

Slávistické představenstvo nyní vyjádřilo se ztrátou sedmi bodů v posledních třech zápasech hlubokou nespokojenost. Csaplára sice zatím ve funkci potvrdilo, nicméně trenér má po dnešním jednání nůž na krku, protože Slavia si v boji o druhou příčku nemůže další zaváhání dovolit.

"Členové představenstva rozhodli, že realizační tým zůstává v nezměněném složení. Jakákoliv další bodová ztráta však může toto rozhodnutí změnit," uvedl klub v prohlášení po dnešním jednání.

Pozice Csaplára, který je trenérem Slavie od prosince roku 2003, byla ohrožena i v podzimní části fotbalové ligy, ale ve 12. kole jej ve funkci zachránila výhra v Českých Budějovicích. Nyní se o odvolání bývalého kouče Příbrami a Liberce hovoří znovu.

V zákulisí se spekuluje o tom, že by se jeho nástupcem mohl stát Karel Jarolím. Ten v prosinci skončil na lavičce Slovácka.

Reklama

Související témata: