Hlavní obsah

Olomouc propásla útok na špici tabulky

OLOMOUC

Fotbalisté Sigmy Olomouc remizovali v úterní dohrávce 18. kola první ligy se Slovanem Liberec 2:2. Hanáci předvedli před vlastními fanoušky na Andrově stadiónu slabý výkon a trestuhodně tak propásli útok na špici tabulky. "Vážím si, že to hráči za stavu 2:1 nezabalili. Vzhledem k průběhu utkání jsem s remízou, leč byla asi spravedlivá, zklamán," tvrdil kouč Liberce Stanislav Griga.

Článek

Sigma měla hned od úvodních minut výraznou převahu. V 6. min. však Liberečtí vyrazili do brejku, Vaniak centr Kisela jen vyrazil před sebe, míč se nešťastně odrazil od Zbožínka a R. Hubník, byť se snažil, jak mohl, gólu již nezabránil.

Hanáci pak vytrvale útočili, ale ve finální fázi jejich akce postrádaly kloudnou přihrávku i myšlenku, a tak obrana Liberce, dirigovaná z místa stopera při neúčasti Lukáše skvělým Polákem, s přehledem odolávala. Sigma navíc často zapomínala na zadní vrátka. Došek však tutovku zahodil a Abrahámovu bravurně zneškodnil Vaniak.

Babnič vedení nezařídil

Podobně začal i druhý poločas. Stále nervóznější Sigma sice znovu tvrdě tlačila, ale bez efektu. Když pak tragický Bednář selhal i tváří v tvář Čechovi, vzali na sebe odpovědnost defenzivní hráči. Nejprve si zkušený Kovář zaběhl po pravé straně, odcentroval a nejmenší muž na trávníku Randa hlavou vyrovnal. Obrat pak dokonal stoper Hudec, který rovněž hlavou usměrnil za Čechova záda centr Kobylíka.

Jenže Hudec jedenáct minut před koncem školácky chyboval, když nepokryl na dlouhý pas nabíhajícího Pospíšila a ten slabou střelou podél vybíhajícího Vaniaka zajistil Libereckým alespoň bod. Nakonec ho ale získali s obrovským štěstím. V nastaveném čase totiž Babnič trefil z přímého kopu břevno a vzápětí ho v podobné situaci vychytal Čech.

"Byl to zvláštní zápas. Po pěti minutách jsem si myslel, že to bude dobré. Pak jsme však dostali strašně hloupý gól a vypadalo to na ručník. Ve druhé půli jsme se ale výrazně zlepšili a stejně jako v Blšanech  to měli ve svých rukou. Bohužel, fatální chyba Hudce, kterému po delší nemoci chybí síla, nás připravil o dva body," tvrdil kormidelník Sigmy Petr Uličný.

Sigma Olomouc - Slovan Liberec 2:2 (0:1)
Branky: 54. Randa, 58. Hudec - 5. R. Hubník vlastní, 78. Pospíšil. Rozhodčí: Šedivý - Holub, Hojsík. ŽK: Slepička, Papoušek. Diváci: 4470.
Olomouc: Vaniak - Kovář, Hudec, R. Hubník, Pečnik (20. M. Hubník) - Randa, Zbožínek, Kučera, D. Kobylík (79. Škerle) - Bednář, Babnič. Trenér: Uličný.
Liberec: Čech - Šinglár, Polák, Košťál, Janů - Kisel, Abrahám (90. Hamouz), Hodúr (71. Dort), Papoušek - Došek, Slepička (72. Pospíšil). Trenér: Griga.
TABULKA

Reklama

Související témata: