Hlavní obsah

Fotbalový brankář Blažek zvažuje konec kariéry

Praha

Gólman jihlavské Vysočiny oslavil dva dny před koncem roku jednačtyřicáté narozeniny. Pořád však patří k těm nejlepším v nejvyšší soutěži. „Nikdy mě nenapadlo, že budu v lize strašit ještě po čtyřicítce. Pořád se cítím dobře, takže tuhle sezónu chci určitě dochytat a pomoci k záchraně,“ konstatoval Blažek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaromír Blažek během tradičního Silvestrovského derby mezi týmy AC Sparta Praha a SK Slavia Praha.

Článek

Co se změní pod trenérem Petrem Radou, si netroufl odhadnout. „Zatím nás připravil jen na poslední podzimní zápas, který jsme zvládli. V pátek se do toho teprve pořádně obujeme. Zimní přípravy nemám moc rád, ale budu si ji řídit jako trenér sám," smál se. Na srazu potkal v podstatě jedinou posilu, kterou bude olomoucký levý obránce Michal Vepřek.

I když je v Jihlavě jasnou jedničkou, pomýšlí po sezóně na konec kariéry. „Raději bych už se naplno věnoval práci trenéra gólmanů, kterou dělám i teď. Ale uvidíme podle aktuální situace. O to, kdo mě nahradí, nemám obavu. Honza Hanuš je připravený," říkal s úsměvem.

Blažek je v lize nejstarším hráčem. Působí v ní od roku 1990 a prošel sedmi kluby. Na kontě má sedm mistrovských titulů, ten první se Slavií už v roce 1996, dalších šest získal se Spartou, včetně posledního z roku 2010. V reprezentaci toho sice mnoho neodchytal, ale podílel se na bronzu z evropského šampionátu v roce 2004. Rok také chytal bundesligu za Norimberk.

Reklama

Související témata: