Hlavní obsah

Fotbalisty Brna posílí středopolaři Keresteš a Šumbera

Se dvěma novými hráči Michalem Kerestešem a Šimonem Šumberou dnes zahájili fotbalisté Zbrojovky Brno přípravu na jarní boje o záchranu v první lize. Dvanáctý tým tabulky naopak opouští obránce Martin Husár, který se s vedením klubu domluvil na ukončení smlouvy. V Brně končí také záložník Tomáš Frejlach, jenž se po skončení hostování vrací do Slavie Praha.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Brna.

Článek

V kádru už není ani brankář vicemistrů světa do 20 let Radek Petr, jenž na podzim chytal pouze za divizní Líšeň. Svou misi v roli asistenta trenéra skončil i bývalý hlavní kouč Ludevít Grmela, který se vrací k práci s mládeží.

První zimní trénink hráči absolvovali na letišti v Medlánkách, kde je čekalo neoblíbené běhání. "Nyní na nás čeká náročný blok přípravy, který bude zaměřen na kondici. Od té se musíme v bojích o záchranu odrazit. V přípravě nás čekají kvalitní zápasy. Použijeme osvědčený model tak, abychom byli na jaro dobře připraveni," řekl kouč Václav Kotal.

O dalších posilách neuvažují

Nová posila Keresteš je z Tatranu Prešov, na podzim hrál v Opavě. Šumbera je odchovanec Zlína, kde se nedohodl na dalším pokračování a v Brně už téměř půl roku trénuje. Do přípravy se po doléčení zapojí také zranění hráči Pavel Mezlík a obránce Aleš Schuster.

Zatím Brňané o dalších posilách neuvažují. "Všechno se bude vyvíjet od výsledků. Určitě jsme měli na podzim problémy v útočné fázi a důrazem v koncovce. Ale tento problém má většina mužstev," dodal Kotal.

Vedení klubu se ohlíží i po zahraničních posilách. "V hledáčku máme tři hráče Konga, kteří jsou v reprezentaci do dvaceti let. Snažíme se nyní pro ně vyřídit víza. Je to obtížné, protože zatím ještě v Evropě nepůsobili," poznamenal sportovní ředitel Zbrojovky Zdeněk Kudela.

Reklama

Související témata: