Hlavní obsah

Slavia našla spasitele do útoku. Na jaře má její góly sázet hostující Necid

Praha

Fotbalisty Slavie by měl na jaře posílit reprezentační útočník Tomáš Necid. Pražský klub pro něj chystá smlouvu na půlroční hostování z CSKA Moskva. Mladý kanonýr je odchovancem klubu a do Edenu by se vrátil po pěti letech. Necidovu kariéru přibrzdilo vážné zranění kolena, loňský podzim tedy strávil na hostování v řeckém klubu PAOK Soluň.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Tomáš Necid v čele výklusu na tréninku české reprezentace

Článek

Produktivita Slavie je zoufalá, po podzimu je s dvanácti vstřelenými góly mužstvem s nejhorším útokem v celé Gambrinus lize... Proto vedení již v prosinci přivedlo z Jablonce dvojici ofenzivních záložníků Pitáka s Vošahlíkem a útok hodlá posílit pořádným střelcem.

„Zájem o Tomáše Necida máme, jednání probíhá," potvrdila tisková mluvčí Soňa Nouzáková. Zimní přípravu mužstvo začíná pátečními kondičními testy. „Všeobecně platí, že trenér Koubek by chtěl všechny vytipované posily přivítat co nejdříve," dodává mluvčí.

Necid by se měl objevit již na prvním tréninku v pondělí. Na podzim 2008 dal za Slavii v lize jedenáct gól, pak odešel do CSKA Moskva a sešívaní na jaře obhájili mistrovský titul.

Momentálně však Slavia hraje o záchranu, po podzimu má náskok jediného bodu na sestupové příčky. Během zimy se bude připravovat také v zahraničí.

„Naplánovali jsme si týdenní blok na Kanárských ostrovech, potom máme v plánu herní soustředění v Turecku. To pro nás bude stěžejní týden. Jednoznačně tedy preferuji hřiště a nabírání kondice herními metodami. Potom už je to jen otázka organizace a dávkování náplně," předeslal trenér Miroslav Koubek.

Reklama

Související témata: