Hlavní obsah

Snad se po přípravě odrazíme k jarní jízdě, doufá liberecký záložník Pavelka v sílu Slovanu

Josef PešoutSport.czPrávo

K nejvytíženějším hráčům Slovanu Liberec v probíhající sezóně patří fotbalový záložník David Pavelka. Na podzim nechyběl v ligových zápasech ani minutu, svou bojovností a pracovitostí se prosazoval i v evropských pohárech. Stal se například libereckým hrdinou díky svému krásnému gólu při duelu v Seville. Momentálně ale Pavelka už směřuje svoje myšlenky k náročnému jaru.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký záložník David Pavelka

Článek

Už v únoru čeká na liberecký Slovan konfrontace s nizozemským Alkmaarem v Evropské lize. „V osudí byly asi i horší kluby pro nás, co se týče libereckých postupových šancí. Zatím jsem se tímto soupeřem podrobně nezabýval, ale myslím, že máme naději na to, abychom prošli ještě dál. Vím, že Alkmaar hraje poháry pravidelně, před dvěma a půl lety jej potkal Jablonec," povídal pro Sport.cz. ambiciózní Pavelka, který považuje Alkmaar za hratelného protivníka.

„Pokud se dobře přichystáme, můžeme obstát. Zimní přípravu jsem v Liberci zažil už loni a vzpomínám si, že jsme se pak odrazili k jarní ligové jízdě. Hrubá příprava bude svižná, krátká a tvrdá. A pak přijdou první zápasy a ladění herní formy," předpokládal záložník, který neztracuje ani šesté místo Slovanu v ligové tabulce.

„Mrzela nás porážka na Slavii v závěrečném kole. Měli jsme tam vyhrát a bylo by to veselejší. Takhle ztrácíme na třetí místo tři body, což ale v českém fotbale velký rozdíl neznamená. Často se mluví o tom, že máme úzký kádr a že může nastat únava či oslabení kvůli zranění apod. Ale domnívám se, že jsme zase daleko jako kolektiv víc spjatí a sehraní. Proč bychom nemohli zvládnout jaro? To bude asi ještě hodně zajímavé," uvažoval Pavelka.

Cíl: Sebrat body favoritům

Věří v současnou sílu Liberce. „Pořád se spekuluje o tom, že některým hráčům končí smlouvy, a jestli se prodlouží, nebo ne. Doufám, že nynější kádr zůstane pohromadě. Co se mě týče, já jaro strávím určitě v Liberci, kterému patří moje fotbalové srdce," pronesl bývalý hráč pražské Sparty.

A vyjádřil i svůj názor na boj o nejvyšší příčky. „Jak už jsem zmínil, jaro bude mít náboj. Vedoucí Sparta chce urvat titul stůj co stůj. Plzeň se taky nevzdá, protože se asi pokusí uspět na dvou frontách, tedy v lize i v Evropské lize. A byl bych rád, abychom do toho promluvili tím, že bychom oběma favoritům sebrali body," zakončil liberecký záložník s úsměvem.

Reklama

Související témata: