Hlavní obsah

Jarolím se po třech letech vrací, bude trénovat Mladou Boleslav. Cestování už bylo dost, usoudil

Radek MalinaSport.czPrávo

Po třech a půl letech v zahraničí se fotbalový trenér Karel Jarolím vrací do Gambrinus ligy. Na dva a půl roku podepsal kontrakt s Mladou Boleslaví, kde mimo jiné povede syna Davida. „Měl jsem ještě dvě další nabídky. Usoudil jsem však, že cestování bylo dost a přijal nabídku středočeského klubu,“ prohlásil Jarolím, který v pátek odpoledne povede první trénink nového klubu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Karel Jarolím (na snímku) se stal 3. ledna novým trenérem fotbalistů Mladé Boleslavi. Sedmapadesátiletý kouč střídá na lavičce pátého týmu prvoligové tabulky Ladislava Mináře.

Článek

Sedmapadesátiletý trenér vedl v Česku naposledy Slavii, kde skončil na podzim 2010.  „Chci navázat na dobrou práci, která tu byla započata. Věřím, že v týmu je potenciál, aby se trvale usadil na horních příčkách, bojoval o poháry a zajistil si místo v Evropě," prohlásil Karel Jarolím, který podepsal kontrakt na dva a půl roku.

Nijak netajil, že měl i jiné nabídky. „Ale už jsem nechtěl jít ven jen proto, že to přinese ekonomický benefit. Případné angažmá by mě muselo oslovit i ze sportovního hlediska. Ve hře byly reálně dvě možnosti, ale rozhodl jsem se, že nechci čekat a půjdu pracovat do Mladé Boleslavi," vysvětlil své rozhodnutí Jarolím.

Bude koučovat i syna Davida

Mladá Boleslav je po podzimu pátá, ztrácí na třetí Teplice dva body a na vedoucí Spartu šestnáct bodů. Cílem klubu je atakovat příčky zajišťující evropské poháry. „Nehledejte ve změně na trenérském postu žádné problémy v našem klubu. Po odchodu trenéra Koubka v září 2012 jsme chtěli trenéra s renomé, který umí přinést úspěch. Tehdy byl adekvátní jen Ladislav Minář, jenž mužstvo dobře znal a byl při jeho skládání," prohlásil Josef Dufek, prezident Mladé Boleslavi.

Jarolím se ve středočeském klubu setká s jedním ze svých synů. V minulosti vedl ve Slovácku i v pražské Slavii Lukáše, nyní bude mít v kádru Davida. „Moc se na spolupráci těším. On je po letech v zahraničí skutečný profesionál, je příkladem pro mladší. Zatím asi neví, co ho čeká. Ale já věřím, že spolupráce bude ku prospěchu týmu," usmál se nový trenér Mladé Boleslavi.

Sedmapadesátiletý Jarolím začínal s trénováním v roce 1997 v Příbrami, následně působil ve Slavii, jako asistent ve Štrasburku, poté vedl Synot a v létě 2005 se vrátil do Slavie. Pražský klub dotáhl v sezóně 2007/08 a 2008/09 k mistrovskému titulu. Žádný trenér v předešlých 66 letech nedokázal v klubu ligové prvenství obhájit. V bratislavském Slovanu slavil zisk mistrovského titulu i slovenského poháru. Klub dovedl i do Ligy mistrů. S Al Ahlí vyhrál Královský pohár a tým dovedl do finále sijské Ligy mistrů.

Reklama

Související témata: