Hlavní obsah

Bohemians 1905 posilují ofenzivu. Dres Klokanů oblékne Lietava

Praha

Fotbalisty Bohemians Praha 1905 posílil slovenský útočník Ivan Lietava. Poslední celek prvoligové tabulky se dohodl na jeho přestupu se Sigmou Olomouc. Autor dvou podzimních gólů podepsal v pátek ve Vršovicích smlouvu na rok a půl s následnou opcí.

Foto: Foto: bohemians.cz – PJml

Ivan Lietava (uprostřed) s ředitelem Bohemians Ladislavem Valáškem (vlevo) a sportovním ředitelem Tomášem Požárem.

Článek

Právě v útoku měli Klokani největší potíže a na začátku přípravy měli na soupisce jediného klasického útočníka Adama Klavíka. Původně se zdálo, že při shánění posil budou muset čekat na to, až budou ostatní týmy připravené pustit některé své hráče na hostování, vedení klubu se však podařilo najít společnou řeč s Olomoucí.

Komunikace mezi Sigmou a Bohemians probíhala již delší dobu a v pátek se podařilo splnit poslední domluvený požadavek. "Jak jsme již avizovali, hledali jsme koncového hráče, a věříme, že Ivan tyto předpoklady splňuje," řekl pro klubový web trenér Jozef Weber. "Naším cílem je přivést produktivní hráče, kteří by zhodnotili úsilí celého týmu. Věříme, že Ivan pro nás takovým hráčem bude," dodal sportovní ředitel Tomáš Požár.

Lietava: Věřím, že Bohemka v první lize zůstane

V to věří i sám Lietava. "Není to vždy jenom o jednom hráči, ale já udělám vše pro to, abych ty góly dával. Věřím, že Bohemka v první lize zůstane," řekl třicetiletý kanonýr. "Ze strany Bohemians se jednalo o rychlé a korektní jednání. A když mi zavolal trenér Weber, tak jsme se domluvili a já se rozhodl jít do Bohemky," dodal.

Vytáhlý útočník Lietava má za sebou angažmá v Trnavě, Trenčíně, Banské Bystrici či Žilině. Rovněž působil v tureckých klubech Denizlisporu a Konyasporu, půl roku hrál v ukrajinském celku Vorskla Poltava, kde se potkal se současným hráčem Bohemians Dmytrem Jeremenkem.

Na české scéně zanechal velmi dobrou stopu v Dukle, kde v 21 zápasech dal 11 gólů. Na podzim pak nastoupil za Olomouc do 13 duelů a trefil se dvakrát. Přes Martina Doležala se mu však nepovedlo protlačit do základní sestavy.

Reklama

Související témata: