Hlavní obsah

Plzeň vrací Pospíšila do Olomouce, na Hané ho však bude i nadále sledovat

Talentovaný fotbalový záložník Martin Pospíšil se vrací z Plzně do Olomouce. Právě ze Sigmy v září přišel jako náhrada za Vladimíra Daridu, ale výrazněji se neprosadil. Dvaadvacetiletý hráč zasáhl v červeno-modrém dresu jen do čtyř ligových zápasů a dvou v Lize mistrů. Viktoria proto nevyužila opci v dohodě o hostování a umožnila mu zapojit se do kádru Sigmy už od startu zimní přípravy. Hodlá ho však dále sledovat.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Martin Pospíšil (uprostřed).

Článek

"Martin přišel do Viktorie v rámci společného projektu se Sigmou na hostování s opcí, tu jsme po dohodě s hráčem nyní neuplatnili. Sám hráč však prokázal velký fotbalový potenciál, výbornou tréninkovou morálku a v neposlední řadě bezproblémovou povahu," uvedl generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

Mladý střední záložník se tak vrací do klubu, kde fotbalově vyrostl a kde si svými výkony řekl dokonce o pozvánku do národního týmu. Plzeň ho do kádru získala poté, co prodala Daridu do Freiburgu. Měl především zkvalitnit kádr pro náročný podzim, který Plzeň strávila v Lize mistrů.

"Martin vlivem velké konkurence v záložní řadě nedostával tolik herních příležitostí, vzhledem k zapojení dalších kmenových záložníků Viktorie do zimní přípravy jsme po dohodě s hráčem sáhli k co nejrychlejšímu návratu do mateřského klubu. Pevně věřím, že Olomouci na jaře pomůže k lepšímu tabulkovému postavení a opět získá potřebnou herní praxi. Pro nás nadále zůstává velmi zajímavým fotbalistou, kterého budeme také v budoucnu sledovat," ujišťuje Šádek.

Získal aspoň zkušenosti

Rodák z Bělkovic si přes nevelký počet startů zkušenost ze západu Čech pochvaluje. „Dostal jsem možnost působit v nejlepším českém klubu současnosti, za tuto šanci jsem vděčný. Samozřejmě mě na jednu stranu mrzí, že jsem se výrazněji neprosadil do sestavy, na druhou stranu pro mě byl každý zápas i trénink obrovskou zkušeností. Možnost učit se od fotbalistů jako je Pavel Horváth představuje pro každého mladého hráče obrovské pozitivum do budoucna. Navíc se vracím domů a pevně věřím, že Olomouci dokážu na jaře pomoci. Viktorce budu držet palce v Evropské lize a za působením v Doosan Areně určitě nedělám definitivní tečku," líčí Pospíšil.

Viktoria začíná přípravu dopoledním tréninkem v pondělí 6. ledna, nový trenér Dušan Uhrin přivítá 22 fotbalistů do pole a tři brankáře.

Reklama

Související témata: