Hlavní obsah

Chci do reprezentace, předsevzal si Vácha, a pro Spartu žádá titul

Není žádný troškař. Ale vzhledem ke svým stabilním výkonům ani nemusí. Lukáš Vácha se během prvního roku svého působení na Letné rychle zařadil mezi klíčové muže fotbalové Sparty. Do nového roku si tedy čtyřiadvacetiletý záložník dal dvě velká předsevzetí. Dostat se do reprezentace a pak také se Spartou získat mistrovský titul, který si vychutnal již v Liberci.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Vácha se raduje z loňského vítězství nad Plzní.

Článek
Fotogalerie

Ke stavebním kamenům mládežnických reprezentací tradičně patřil a v rozjeté Spartě vidět byl, tak jaképak rozpaky.

„Do nového roku jsem si dal jedno osobní předsevzetí. Chci se dostat do reprezentace. Je to moje dlouhodobé přání," řekl Lukáš Vácha po prvním tréninku zimní přípravy.

Týmový cíl je jasný. Využít pětibodového náskoku na Plzeň a dotáhnout nadějně rozehranou sezónu k zisku mistrovského titulu. „Přestože jsme na podzim neprohráli, Plzeň se nás stále drží. Ale za každý náskok musíme být vděční. Když neporazitelnost nastolíme i na jaře, mělo by nám to přinést úspěch," věří záložník.

Nový kouč Vrba může být jeho nadějí

Ohledně nominace do národního týmu může vkládat naděje i do trenérské změny, k níž v závěru minulého roku došlo. Reprezentace se chopil Pavel Vrba, jehož Plzeň o Váchu před rokem stála stejně jako Sparta. Vácha ale zvolil přestup z Liberce na Letnou.

„Takhle já to neberu. Abych se do reprezentace dostal, musím být prostě ještě lepší, než jsem zatím byl. A taky samozřejmě potřebuji štěstí," přemítá. „Záleží jen na mně. Když budu hrát dobře, tak pozvánka do nároďáku přijde. A když se mi sen nesplní, tak se prostě budu snažit dál..."

V první řadě se teď soustředí na Spartu. Tím spíše, že letenský klub minulá jara pěkně zpackal a mistrovský titul naposledy získal v roce 2010.

„Asi by bylo špatné, kdybychom se hned od Nového roku začali strachovat, že jaro zase zkazíme. Musíme udělat vše pro to, aby sezóna dobře dopadla. A hned první den na startu zimní přípravy jsme si k tomu něco řekli," zdůrazňuje Vácha.

Reklama

Související témata: