Hlavní obsah

Slavia už má zase kanonýra. Necid bude na jaře v Edenu zadarmo hostovat

Aktualizováno

Fotbalisty Slavie na jaře posílí reprezentační útočník Tomáš Necid. Pražský klub mu chystá smlouvu na půlroční hostování z CSKA Moskva. Mladý kanonýr je odchovancem Slavie a do Edenu se vrací po pěti letech. Necidovu kariéru přibrzdilo vážné zranění kolena, loňský podzim tedy strávil na hostování v řeckém klubu PAOK Soluň.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Necid, staronová akvizice Slavie Praha.

Článek
Fotogalerie

Tomáš Necid

Je mu čtyřiadvacet a sáhl po sešívaném dresu s číslem 24. S ním na zádech už v Edenu před lety řádil. Na podzim 2008 dal Tomáš Necid za Slavii v lize jedenáct gólů, pak odešel do CSKA Moskva a sešívaní na jaře obhájili mistrovský titul.

Teď se zachraňují a talentovaný útočník se zase potřebuje vrátit do formy. „Zranění mě v kariéře významně zabrzdilo, rok a půl jsem nehrál fotbal. Přicházím se rozehrát a pomoci Slavii, aby se zvedla. Měl bych zhodnotit zkušenosti z ruské a řecké ligy," těšil se Necid, než vyběhl se staronovými spoluhráči k prvnímu tréninku zimní přípravy.

„Všechny administrativní úkony ještě nejsou dokonány. Ale všechny dohody jsou uzavřeny tak, aby se hostování realizovalo. Po podzimu nám bylo jasné, že se potřebujeme posílit. A Tomáš kraloval mezi prvními na pozici útočník," avizoval generální ředitel Jaromír Šeterle.

Opce by byla mimo realitu Slavie

„Hostování je domluveno zdarma. To se u CSKA dříve nestávalo a je třeba to ocenit," přidal sportovní ředitel Karol Kisel. „S hráčem jsme také domluveni. Jeho podmínky nepřesahují možnosti Slavie, i Tomáš udělal vstřícný krok, aby tu byl. Opce nebude ve smlouvě žádná. CSKA si nechalo prostor pro svůj obchod. Navíc by opce byla mimo realitu Slavie," dodal Kisel.

„Pocity mám vynikající, vracím se domů. Konečně budu po dlouhé době hrát, těším se na kabinu, těším se na Slavii," líčí Necid.

Také vedení je nadšené. „Jsem moc šťastný, že se Tomáš stane výraznou posilou Slavie. Pro mě je to útočník evropských kvalit, velice jsme o něj stáli. Využili jsme šťastné shody okolností, aby mohl přijít - odhalili jsme je a povedlo se to zrealizovat," prozradil Kisel.

Rusové naštěstí pro Pražany nelicitovali

Čím tedy Necida získali? „Vím, co Tomáš umí, čím si prošel - a je třeba ho zase nastartovat. Abychom my pomohli jemu a on zase nám. Důležitý byl samozřejmě vstřícný postoj CSKA. Šlo jim hlavně o to, aby hrál, nelicitovali o penězích. Hostování tedy prospěje všem stranám," popsal Kisel.

„Jsem rád, že se Slavia ozvala. Tomáš na podzim neodehrál potřebný počet minut, takže jsme po schůzce v Londýně věděli, že musí PAOK po podzimu opustit. Přišly také nabídky z Holandska či Belgie. Třeba Anderlecht chtěl Necida s opcí - což CSKA důrazně odmítl," vysvětluje hráčův agent Jiří Müller. „Když se ozval Karol Kisel, začali jsme hned jednat se Slavií. Po schůzce s panem majitelem Řebíčkem jsme se dohodli, teď už zbývají jen papíry. Až skončí Vánoce v Rusku, tak je vyřídíme," dodává.

Reklama

Související témata: