Hlavní obsah

Fotbalisté Sigmy zahájili přípravu s jedinou posilou Pospíšilem

Olomouc

S jedinou posilou, záložníkem Martinem Pospíšilem, který se vrátil z mistrovské Plzně, zahájili v pondělí přípravu fotbalisté Sigmy Olomouc.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Záložník Martin Pospíšil se vrátil z Plzně zpátky na Hanou.

Článek

Trenéru Zdeňku Psotkovi se kromě něj hlásili i další hráči staženi z hostování, a to Jakub Rolinc (Baník Ostrava), Radim Nepožitek, Václav Tomeček (oba Znojmo), Adam Ševčík a Martin Hála (oba Nitra) a po dlouhodobých zraněních vracející se Zdeněk Klesnil a Ondřej Murin.

Kádr naopak opustili Ivan Lietava, jenž přestoupil do Bohemians a Nizozemec Stef Wijlaars, na kterého klub neuplatnil opci. Souhlas k odchodu dostali ještě Michal Vepřek, Václav Koutný a Jan Schulmeister.

„V průběhu týdne by měli přijít ještě někteří hráči na zkoušku a možná i natrvalo. Půjde o fotbalisty jak z ciziny, tak z naší ligy. Rádi bychom přivedli ještě posily a to především do defenzívy, kde nám to skřípalo. Směrem dopředu si hodně slibuji od Pospíšila, který by měl přinést větší kvalitu do středu pole, kde jsme na jaře byli málo konstruktivní. Primární ale byla herní kondice, kde nám chyběla rychlostní vytrvalost. Na to se proto musíme v přípravě zaměřit," řekl Právu trenér Hanáků Zdeněk Psotka.

Ten vyměnil asistenta, když Josefa Muchu nahradil lodivodem rezervy a někdejší dlouholetou oporou Sigmy Radimem Kučerou.

„Mým cílem je zlepšit herní projev týmu, který byl na podzim zejména doma žalostný a pochopitelně i výsledky. Hrajeme o záchranu a tak body potřebujeme jako sůl," dodal Psotka.

V přípravě Hanáci odehrají celkem 11 přípravných duelů, z toho čtyři na herním soustředění v Turecku, které absolvují od 29. ledna do 7. února.

Reklama

Související témata: