Hlavní obsah

Horváthovu váhu nový plzeňský kouč při prvním tréninku neřešil, proti vtípkům a legraci také nic neměl

Plzeň

Tradiční vtípky si neodpustil. A to přestože na první trénink pod novým koučem musel dosupět na kole. „Malá elektrická motorka se mně tady přes zimu ztratila, tu na benzin jsem nechtěl startovat, abych nezhoršoval ovzduší. Stačila mně cesta mlhou z Prahy,“ vysvětloval kapitán Pavel Horváth, proč do areálu v Luční ulici dorazil jako poslední ze všech plzeňských fotbalistů. „Kolo za to nemohlo. Zapomněl jsem si bundu a musel se pro ni vracet.“

Foto: Petr Eret, ČTK

Nový trenér Viktorie Plzeň Dušan Uhrin mladší (vpravo).

Článek
Fotogalerie

Už během vánoční dovolené si nový plzeňský kouč Dušan Uhrin své budoucí svěřence nastudoval. A s některými dokonce stačil i promluvit. „Nebudu ale říkat, kteří to byli," bránil se vyslovit jména těch, s nimiž debatovat ze všech nejdřív.

Čišovský měl co zvěstovat

„Nebudu to zatím komentovat," nepřímo přiznával Pavel Horváth, že se mezi vyvolenými ocitl. „Obvyklý pohovor. Stejně jako byl obvyklý první trénink, který jsme pod novým trenérem absolvovali. Už to, že mě po něm nic nebolí, o tom svědčí. Ale odpoledne trénujeme ještě dvakrát, takže uvidím. Pro jistotu se ale dneska do Prahy raději vracet nebudu a zůstanu tady."

„To, co bylo dobré, se měnit nebude. Ani kopec legrace, který při tréninku i v kabině vládl. Ti dva jsou si totiž hodně podobní. Přístupem k hráčům, fotbalovou filozofií, touhou vyhrávat a střílet góly. I k atmosféře panující v naší kabině, věčným vtípkům a kopci srandy mají podobný přístup. Trenér Vrba i Dušan," dělil se slovenský stoper v plzeňských službách Marián Čišovský se spoluhráči o osobní zkušenosti s trenérem Uhrinem. Během společného angažmá v rumunském Temešváru jich nasbíral dost, takže měl o čem povídat. A pozorných posluchačů měl tudíž dost.

Motivaci mají stejnou

Trenérovi naslouchali hráči ještě bedlivěji, to se ví. „Řekl jsem jim, že chci vyhrávat stejně jako oni, takže naše motivace je stejná. V lize předstihnout Spartu a v pohárové Evropě postoupit přes Šachtar, proti němuž, podle mého, šanci máme, i když rozpočty obou klubů jsou úplně jiné," ocitoval Dušan Uhrin junior pár vět z úvodní promluvy k hráčům, mezi nimiž se objevila i čtveřice vracející se z hostování - Marek Hanousek, Hrušovský, Končal a Štípek. Zato olomoucký Pospíšil mezi nimi chyběl, neboť se ještě před koncem roku vrátil na Hanou.

„Nemělo smysl ho v Plzni dál držet. Nehrál, byl tu jen na hostování, takže by šlo o luxus prodlužovat jeho angažmá," vysvětloval kouč, proč se služeb talentovaného záložníka zřekl.

Chtěl by, aby Plzeň vypadala stejně

"Z prvního tréninku si nový plzeňský trenér odnášel samé dobré pocity. „Až jsem byl překvapen, jak tady všechno funguje a na jaké úrovni se v Plzni fotbal dělá," doznával Uhrin junior. I noví svěřenci ho překvapili. Samozřejmě příjemně.

„Dorazili jako profíci," kvitoval první pracovní setkání s hráči. Žádné potíže s prvním tréninkem, žádné viditelné problémy s nadváhou. „Však jsem se celé Vánoce držel. Hlavně večer," dušoval se Pavel Horváth. „A i hokej jsem chodil pravidelně hrát."

„Jeho váhu bych neřešil. Na tréninku udělal všechno bez problémů, přičemž nešlo zrovna o lehký trénink," bral Uhrin svého kapitána v ochranu.

Aby ne, když jejich cíl je shodný. „Chtěl bych, aby Plzeň vypadala stejně dobře jako pod trenérem Vrbou. Přitom ale budeme pracovat na věcech, které se mi nelíbily. Poslední půlrok totiž nehrála Plzeň tak dobře jako ještě před rokem, což budu chtít napravit. Věřím totiž, že mám týmu co dát," připomínal Uhrin po prvním tréninku hráčům i plzeňským fanouškům.

Reklama

Související témata: