Hlavní obsah

Liberec začal přípravu bez Ukrajinců, také Kelič jednal místo tréninku o přestupu

Liberec

Mají před sebou pohárové zápasy s Alkmaarem, a tak se fotbalisté Liberce mohli s chutí vrhnout do zimní přípravy. Jako by se ani nemohli dočkat, někteří z nich už začal s kondičním trenérem ještě před pondělním oficiálním startem. Na srazu podle očekávání chyběl ukrajinský tandem Vladislav Kalitvincev a Sergej Rybalka, reálný je také odchod chorvatského stopera Renata Keliče.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký trenér Jaroslav Šilhavý s hráči Ondřejem Kušnírem (vlevo) a Lukášem Pokorným (vpravo).

Článek
Fotogalerie

Postupem do vyřazovací fáze Evropské ligy si zpestřili zimní pauzu, podzim měli víc než nabitý. „Spolu s Plzní jsme končili poslední, ale myslím, že volno bylo dostatečné. Je vidět, že kluci jsou natěšení, i mně už začínala být dlouhá chvíle," usmál se trenér Jaroslav Šilhavý v rozhovoru pro klubový web.

Jakmile přejde řeč na stávající kádr, kouč zvážní. „Nejsou tady Rybalka s Kalitvincevem a Kelič právě doma v Chorvatsku jedná o případném přestupu, výsledek bychom měli znát ještě dnes. Jsem tedy trochu rozpolcený protože, protože Kelič s Rybalkou patřili do základní sestavy," poukázal Šilhavý.

Klíčové je pro něj také prodloužení smlouvy s kapitánem Radoslavem Kováčem.

Vedení přislíbilo rychlé jednání

Ukrajincům skončilo hostování z Kyjeva, o prodloužení působení Rybalky však ještě bude vedení Slovanu jednat. „Vedení mě ubezpečilo, že se pracuje na tom, aby se věci daly brzy do pořádku. A já tomu věřím, protože tady se to vždycky povedlo," nezoufá si Šilhavý.

Útočník Vojtěch Hadaščok dostal svolení trénovat s Viktorií Žižkov, o jeho případném hostování se bude jednat. Z hostování se naopak vrátili Michal Obročník a Moustapha Ndiaye, z juniorky přišli Matěj Káva a Vojtěch Novotný.

„Mám radost, že jsme i tady na severu mohli začít na přírodní trávě. Pokud to půjde, budeme ji co nejvíce vyžívat," avizuje Šilhavý.

Tento týden bude Slovan dvoufázově trénovat v Liberci. Fyzické testy hráče čekají příští pondělí. První přípravné utkání pak přijde na řadu 15. ledna v Praze, kde bude soupeřem Liberce v rámci zimní Tipsport ligy tým Bohemians 1905.

Reklama

Související témata: