Hlavní obsah

Koubek si dal jako podmínku hotové hráče, Pitáka, Vošahlíka a Necida už dostal

Praha

Co nejrychleji si zajistit ligovou záchranu a díky domácímu poháru se po čase podívat do Evropy. To je jasný plán fotbalové Slavie pro jarní část sezóny. Pomoci k tomu má obměna hráčského kádru, který je po podzimu jen bod nad sestupovým propadlištěm. „Avizovali jsme příchod dvou, tří posil, a tři už máme. Žádný trenér se nemůže bránit dalším přírůstkům, ale v první řadě jde o jejich kvalitu,“ podotkl po pondělním tréninku kouč Miroslav Koubek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zimní posila fotbalistů pražské Slavie, záložník Karel Piták.

Článek
Fotogalerie

Změn víc než dost. Kapitán Karol Kisel ukončil kariéru a dal se do díla jako nový sportovní ředitel. Nové angažmá si hledají Bortel, Čonka, Škutka a Fenin. Naopak posilami jsou tři hráči, kteří už v minulosti ve Slavii působili. Zkušený záložník Karel Piták a jeho jablonecký spoluhráč Jan Vošahlík, čerstvě pak útočník Tomáš Necid, jenž bude na jaře hostovat z CSKA Moskva.

„Talentů máme dost, ostatně do přípravy se zapojili další odchovanci z juniorky. Jako posily jsem chtěl hotové hráče, to byla má podmínka," říká trenér Miroslav Koubek.

V Africe hledá Slavia krajního obránce, aby se Neves mohl stáhnout na stopera. Řešením může být i Tusjak, který se vrátil z hostování v Táborsku. Další případné změny klub zatím komentovat nechce. V Německu je údajně zájem o talentovaného Petráka.

O ruském investorovi nic nového

Nejistý je zatím zvažovaný příchod ruského investora. „Může nastat, ale také nemusí, jednáme i s dalšími. Hostování Tomáše Necida s tím vůbec nesouvisí, o to větší radost mám, že fungujeme i bez nich a vyřešili jsme si to sami," říká sportovní ředitel Karol Kisel.

Na prosincové valné hromadě se o změně akcionářské struktury ještě nejednalo. „Věci se nějakým způsobem vyvíjejí, je to záležitost týdnů až měsíců," avizuje generální ředitel Jaromír Šeterle.

S Feninem se zatím na rozchodu nedohodli

Sešívaní dali na podzim jen dvanáct gólů, nejméně ze všech ligových týmů. Kanonýr Necid je tak vítán jako velký spasitel. „Uvidíme, jak rychle se vrátí do střelecké formy, v jaké jsme ho znali. Věřím, že to nejhorší má Tomáš za sebou. Jde o to, aby získal herní praxi," říká trenér Koubek na adresu Necida, který se po zranění kolena měl na podzim rozehrát v PAOK Soluň, ale jenom tam paběrkoval.

V Edenu všichni věří, že Necid nedopadne jako Fenin, jemuž se rok trvající pokus o restart kariéry hrubě nevyvedl a Slavia se ho teď nemůže zbavit.

„K dohodě ohledně ukončení smlouvy s Feninem zatím nedošlo. A pokud nedojde, budeme to řešit jednostranným způsobem," varuje Šeterle.

Reklama

Související témata: