Hlavní obsah

Góly jsou má práce, Slavia by se měla rychle vyšvihnout výš, těší se navrátilec Necid

Praha

Zdálo se, že proti konkurenčním nabídkám z Belgie či Nizozemska nebude mít mateřský klub šanci. A přece k nečekanému návratu do české fotbalové ligy došlo. Útočník Tomáš Necid (24) bude na jaře zadarmo hostovat ve Slavii z CSKA Moskva. Podzimní hostování v PAOK Soluň se mu nepovedlo podle představ, přestože se už po vážném zranění kolena cítil fit. Do Edenu přichází plný energie.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Necid oblékne slávistický dres s číslem 24, což koresponduje i s jeho věkem.

Článek
Fotogalerie

S jakými pocity se vracíte do Slavie?

Beru to jako návrat domů. Slavia je můj klub, strašně se na angažmá tady těším. Měl jsem i jiné možnosti, ale když se ozvala Slavia, byla to pro mě jediná varianta.

Na podzim jste hostoval v řeckém klubu PAOK Soluň, ale moc jste tam nehrál. Proč?

Představoval jsem si to jinak, ale moc se v tom nechci pitvat. Trénoval jsem poctivě každý den, byl jsem připravený, ale trenér sázel na jiné hráče. Teď jsem ve Slavii a věřím, že tady zase naberu herní praxi a pomůžu klubu i sobě.

Bylo reálné, že byste zůstal v CSKA Moskva?

Záleželo na mně. Kdybych chtěl, mohl jsem se tam teď vrátit. Jenže prosadit se v CSKA by momentálně bylo hodně těžké, proto jsem volil tuto variantu.

Ze Slavie jste pryč pět let. Sledoval jste tým během doby, co jste byl v Rusku nebo Řecku?

Docela důkladně. Není hezké se dívat na to, kde se Slavia nachází, ale takový je fotbal. Věřím, že zase přijdou lepší časy a Slavia se vyhoupne tam, kde má být.

Klubu reálně hrozil i krach...

To bylo hodně nepříjemné. Já ve Slavii vyrostl, klub miluju a najednou se topil v takové krizi. Doufám, že to špatné má Slavia za sebou.

Nestraší vás, že přicházíte do klubu, který hraje o záchranu?

Vůbec. Jednou jste nahoře, jednou dole. Spíš se těším. Věřím, že začnu pravidelně hrát a Slavii pomůžu, abychom se co nejrychleji vyšvihli v tabulce výš.

Za dobu, co jste pryč, vás dost zbrzdila zranění. Jak jste na tom nyní?

Je pravda, že mě přibrzdila hodně, rok a půl jsem nehrál fotbal. Nic příjemného to nebylo, ale musel jsem všechno zvládnout. Chtěl jsem hrát dál fotbal a jsem na sto procent v pořádku. Letní přípravu jsem poctivě celou odmakal, za poslední půlrok jsem nevynechal jediný trénink.

Slavia se za pět let hodně změnila. Znáte někoho z kádru?

Osobně asi jen Káju Kisela, který teď dělá sportovního ředitele, a Tomáše Mičolu.

Víte, že Slavia měla na podzim nejhorší útok z celé ligy?

Vím, že často dopláceli na neproměňování šancí. Ale snad se to změní. Je mi jasné, že ode mě všichni čekají góly a doufám, že naše spojení bude k oboustranné spokojenosti fungovat. Góly jsou má práce. Rád bych se prosadil a hrál v základní sestavě. Vím, že to bude záležet jen na mně.

Nestraší vás příklad Martina Fenina, který se ve Slavii taky pokoušel o restart kariéry a totálně ho nezvládl?

Jsme každý jiný, mě přibrzdila zranění. Věřím, že tady uspěju a pomůžu Slavii i sobě.

Reklama

Související témata: