Hlavní obsah

Vachouškovi cizinci v Teplicích nevadí, k fotbalu podle něj patří

Do Teplic před zahájením zimním přípravy dorazila další trojice zahraničních posil a zaokrouhlila počet cizinců v kádru na deset. Záložníka Štěpána Vachouška však rozrůstající se cizinecká legie v severočeském celku neznepokojuje. K fotbalu to podle něj v dnešní době patří.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Teplický Štěpán Vachoušek fauluje Lukáše Váchu ze Sparty.

Článek

"Není to tak dramatický. Byl jsem venku, kde jsou samí cizinci, takže to neberu nijak zvláštně," řekl Vachoušek novinářům před zahájením zimní přípravy. "Přišli, protože jsou prostě lepší než kluci od nás z Čech. Tak to teď ve fotbale funguje," uvedl někdejší hráč Olympique Marseille a Austrie Vídeň.

Právě díky zkušenostem ze zahraničí je pro trenéra Zdeňka Ščasného pravou rukou při jednání s teplickými cizinci. "Věřím, že mi klub za to překládání přidá na výplatě," prohlásil s úsměvem. "Snažím pomáhat. Ale trenér mluví perfektně anglicky a i noví kluci umí ve většině případů anglicky, takže mě se týká jen Franta (Francis Litsingi) a myslím, že s ním to funguje bez problémů," přidal.

Teplicím podle Vachouška neškodí ani pestré rozložení národností v kabině, ve které jsou tři Bosňané, dva Nigerijci, Lotyš, Slovinec, Slovák a po hráči z Kapverd a Konga. "Skupinky se samozřejmě tvoří - třeba Franta s Nivaldem a Salámem (Eugéne Salami). Ale myslím, že je to normální, když k sobě mají blíž. Důležité je, že na hřišti i v kabině jsme pak jedna parta," uvedl Vachoušek.

Právě zahraniční posily by měly Teplicím pomoci udržet třetí místo, které jim po povedeném podzimu patří. V minulém ročníku přitom na Stínadlech bojovali o záchranu. "Je to úplně jiná situace než minulý rok, kdy se nám nikomu do přípravy moc nechtělo," řekl Vachoušek.

Cíle klubu se navzdory vydařené první polovině ligy nezměnily a postup do evropských pohárů není pro Teplice prioritou. "Že by někdo přišel a řekl, že když se nedostaneme do pohárů, tak bude zle, tak to ne. Ale byla by škoda o to nebojovat, když se nám podzim podařilo takhle nakopnout," prohlásil Vachoušek.

Reklama

Související témata: