Hlavní obsah

Klokani ještě peníze za Morávka nemají, příchodem Lietavy však jejich snaha o posílení nekončí

Praha

Peníze jsou na dohled, ale dokud nebudou v kase, za posily je během zimy ještě klokani rozhazovat nebudou. Přitom oživení kádru fotbalisté Bohemians 1905 nutně potřebují, vždyť po podzimu jim patří v tabulce Gambrinus ligy poslední místo. Pomoci by jim měl i podzimní smír v osm let trvající kauze tří Bohemek, kvůli níž německý klub Schalke 04 zadržuje přibližně 50 miliónů korun za přestup Jana Morávka.

Foto: Foto: bohemians.cz – PJml

Ivan Lietava (uprostřed) s ředitelem Bohemians Ladislavem Valáškem (vlevo) a sportovním ředitelem Tomášem Požárem.

Článek

Nekončící spor dospěl začátkem listopadu ke smíru. Předseda asociace Miroslav Pelta prosadil nejen dohodu o koupi akcií FC Bohemians Praha a pohledávek v konkurzním řízení, ale také dohodu mezi FAČR a Bohemians Praha 1905, na jejímž základě přejdou akcie a konkurzní pohledávky do vlastnictví Bohemians Praha 1905.

Jelikož jde o kompromisní řešení, každá ze tří stran musela část peněz obětovat. Pro klokany z Vršovic je však podstatné, že zisk za Morávkův přestup se konečně reálně přiblížil. Schalke přibližně 50 miliónů korun v roce 2009 pozdrželo, jelikož kvůli soudnímu sporu nevědělo, komu má částku uhradit.

„Peníze za Morávka zatím k dispozici nemáme. Představenstvo je opatrné, takže do nových hráčů je zatím obratem investovat nebude. Záležitost však finalizují právníci, snad během února by měly být konkrétní výsledky," rekapituluje současný stav Ladislav Valášek, ředitel klubu.

Hledají i krajního obránce za zraněného Šírla

„Nemám žádné informace, že bychom z řešení kauzy tří Bohemek již začátkem roku profitovali. Mělo by nám pomoci hlavně do budoucna. Už jen tím, že jsme se zbavili problémů, které žádný jiný klub v republice neměl," poukazuje sportovní ředitel Tomáš Požár.

Něco se však přece jen změnilo. Klokani, kteří byli v poslední době zvyklí angažovat jen na hostování hráče, jež se větším klubům nevešli do sestavy, angažovali na přestup útočníka Ivana Lietavu z Olomouce.

„Je to reakce na hodnocení podzimu, v lize jsme vstřelili jen čtrnáct gólů. Chceme přivést efektivnější hráče. Lietava je první z nich a pracujeme na tom, aby přišli i další," avizuje Požár.

Klokani si na jaře musejí poradit bez zkušeného krajního obránce Radka Šírla, který je dlouhodobě zraněný. „Radek byl na podzim velmi důležitý. Nejen svým pojetím moderního obránce, ale také jako vůdčí a vítězný typ. Věřím, že se po sezóně zase vrátí a bude hrát na úrovni první ligy ještě několik let. Momentálně by se nám však hodil i nějaký nový krajní obránce," říká Požár.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články