Hlavní obsah

Bundesliga zlákala další český talent, Petrák odchází ze Slavie do Norimberku

Praha
Aktualizováno

Sešívaní nejen nakupují, ale před ligovým jarem také ztrácejí jeden ze svých největších talentů. Ondřej Petrák odchází z fotbalové Slavie. Brzy dvaadvacetiletý záložník přestupuje do bundesligového Norimberku. S momentálně sedmnáctým klubem německé ligy podepsal smlouvu do konce června 2017. Oznámily to klubové stránky Slavie.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalista Ondřej Petrák opouští Slavii...

Článek
Fotogalerie

Během úterý bylo jasno. Ondřej Petrák se vydává z Edenu za velkou šancí. „Obě strany se dohodly, že podrobnosti transferu nebudou zveřejňovat," avizuje ředitelka komunikace Soňa Nouzáková. Spekuluje se, že přestupní částka může být kolem jednoho miliónu eur (27 miliónů korun).

Petrák je členem reprezentace do 21 let, kterou čeká v roce 2015 domácí mistrovství Evropy. Ve Slavii odehrál 62 ligových zápasů a vstřelil v nich dvě branky.

„Ondra dostal velmi dobrou nabídku, bundesliga je pro něj velkou výzvou, ve které jsme mu nechtěli bránit. Zahrát si německou ligu, která je jednou z nejkvalitnějších soutěží v Evropě, je snem každého profesionálního fotbalisty," uvedl sportovní ředitel Karol Kisel.

Dostal nabídku, kterou lze těžko odmítnout

Mladík působil v áčku sešívaných tři roky. „Slavia je samozřejmě klubem mého srdce. Byl jsem tady od deseti let, to ve vás nechá velkou stopu. Dostal jsem nabídku, kterou jde jen těžko odmítnout," vysvětluje Petrák své rozhodnutí.

„Další ze slávistických odchovanců dostane šanci prosadit se ve velmi dobré lize, což je skvělou vizitkou pro celý klub. Ondrovi přejeme v novém působišti co nejvíce sportovních i osobních úspěchů a při návratu z ciziny ho ve Slavii rádi uvítáme," dodává Kisel.

Norimberk plný slávistů

Petrák vidí v novém angažmá obrovskou šanci pro svou další fotbalovou kariéru. V Norimberku se potká s dvěma bývalými slávisty Adamem Hlouškem a Tomášem Pekhartem.

„Věřím, že mi kluci na začátku pomůžou. Určitě je to pro mě lepší. Navíc Adama znám ze Slavie velmi dobře," doufá záložník, který tak už Slavii v bitvě o ligovou záchranu nepomůže.

„Jsem přesvědčený, že jaro bude pro Slavii úspěšnější než podzim. Snad se co nejdříve zachrání a bude se tak moci soustředit na pohár, ve kterém mají kluci velkou šanci. Určitě budu Slavii nadále pozorně sledovat," ujistil Petrák pro slávistický web.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články