Hlavní obsah

Libereckého kapitána Kováče lanaří Pelta do Jablonce! Hráč to potvrdil, klub to však popírá

Liberec
Aktualizováno

Nad klíčovým mužem liberecké sestavy Radoslavem Kováčem se i po zahájení zimní přípravy vznáší spousta otazníků. V létě mu totiž po Ještědem končí smlouva, takže čtyřiatřicetiletý stoper chce mít logicky o budoucnosti a dalším pokračování kariéry jasno. „Jsme domluveni, že Radek počká do 15. ledna, kdy se sejdeme a definitivně rozhodneme, zda smlouvu prodloužíme,“ odmítl sportovní ředitel Liberce Jan Nezmar komentovat spekulace o zájmu Olomouce, nebo snad dokonce sousedního Jablonce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kolem libereckého kapitána Radoslava Kováče se vznáší spousta spekulací.

Článek

Interes Hanáků o někdejšího hráče Sigmy Kováče je dlouhodobý a veřejně známý, kalkuly se zájmem Jabloncem se objevily na serveru idnes. Samotný hráč je potvrdil.

„Mám na stole dvě nabídky. Jednu z Olomouce, druhou z Jablonce," přitakal, aniž by se vyjádřil, kterou by preferoval.

Pelta je na velké úlovky mistr

V Jablonci ovšem vehementně dementovali, že by se o Kováče zajímali. „Není k tomu co říkat a co komentovat. Nevím, od koho takové informace pocházejí. Z Jablonce s Kováčem nikdo nejedná," řekl pro Sport.cz  sportovní a marketingový ředitel jabloneckého klubu Petr Flodrman, jeden z nejbližších spolupracovníků majitele a šéfa FK Jablonec Miroslava Pelty.

Jenže jak známo, kroky „Velkého čápa", který šéfuje českého fotbalu i svému Jablonci, jsou nevyzpytatelné. A na velké úlovky je mistr. Spousta zvučných jmen, jež do klubu v minulosti přivedl a o nichž ani jeho nejbližší spolupracovníci do posledních nevěděli, o tom ostatně svědčí. Přesvědčovací metody, jichž použil k angažování trenéra Pavla Vrby k české reprezentaci, ostatně také.

Na přímý dotaz sport.cz, nakolik jsou reálné úvahy o příchodu Radka Kováče do Jablonce, však Pelta neodpověděl.

Do léta je prý ještě daleko...

„Kádr máme uzavřený, všechny posty včetně středu obrany vyřešené. Vrátil se nám stoper Jakub Štochl z Bohemians Praha 1905, zůstávají Vít Beneš, Silva Rossi, Marek Kysela i další zadáci. Jsou pod smlouvou a počítáme s nimi. Proto se spíše poohlížíme po krajních obráncích. Mimochodem - už přišel Vrzal z pražské Dukly," tvrdil Flodrman.

Na dotaz, zda by snad Pelta nemohl s Kováčem podepsat smlouvu už nyní, přičemž hráč by se v Jablonci objevil až v létě jako volný hráč zadarmo, reagoval lakonicky: „Do léta je ještě daleko." Tato varianta je však nejpravděpodobnější, neboť v létě vyprší Kováčovi v Liberci smlouva a odejít by mohl zadarmo.

Jisté sice je, že Liberec by o Kováče jen nerad přišel, jenže limitující faktor představují finance. „Nejprve musím vědět, jak na tom jsme a budeme, jaké partnery a kolik peněz máme. Pak teprve můžeme o prodloužení smlouvy s Kováčem jednat. Slíbil, že do 15. ledna s rozhodnutím počká," potvrdil sportovní ředitel Slovanu Jan Nezmar.

Reklama

Související témata: