Hlavní obsah

Dukla - Slavia 4:0Dukla si smlsla na silně kombinované Slavii, o Brabcovi v Edenu mlčí

Aktualizováno

Duelem jedněch z největších favoritů turnaje začal sedmnáctý ročník zimní fotbalové Tipsport ligy. Silně kombinovaný tým Slavie prohrál v pražském derby na umělém trávníku v Edenu s Duklou vysoko 0:4. Sešívaní již v pátek odlétají na kondiční soustředění na Kanárské ostrovy a do úvodního zápasu letošního roku vyslali především hráče z juniorky doplněné o pár jedinců z áčka. V brněnské skupině pak Jihlava rovněž jasně zdolala Znojmo 4:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Albiach Nestor z Dukly (vlevo) a Luboš Tusjak ze Slavie.

Článek
Fotogalerie

Uzdravený Čontofalský v brance, navrátilci Vošahlík a Tusjak. Kromě tohoto trojlístku nastoupila Slavia s hráči z juniorky, proto také mužstvo koučoval Daniel Šmejkal.

„Do áčka už ovšem patří i Bazal, Hrubý a Šimeček. Chceme mladé hráče vidět v těžkých zápasech. Áčko má odpoledne trénink, pan Koubek sestavu s Danem Šmejkalem samozřejmě konzultoval," poukázal Karol Kisel, nový sportovní ředitel Slavie.

V úterý ukončil své působení v Senici bývalý kapitán červenobílých Erich Brabec (36). Slavia ještě na podzim o návrat zkušeného stopera usilovala, tehdy ho ovšem slovenský klub neuvolnil. Teď je volný.

„Jednání s různými hráči probíhají, ale konkrétní jména komentovat nechceme," reagoval Kisel na přímý dotaz, zda ještě Slavia o Brabce stojí.

Nahradit musejí i Petráka

Do Edenu v zimě zamířili tři hráči do ofenzivy, záložníci Piták a Vošahlík z Jablonce a útočník Necid na jarní hostování z CSKA Moskva. Slavii by se však určitě hodila posila také do defenzivy, tím spíše, že mladý univerzál Petrák v úterý přestoupil do Norimberku.

„Jak říkám, jednání probíhají... Větší prostor také dostanou další defenzivní záložníci Gecov a Zmrhal. Ondrův přestup je pro ostatní jasný signál, že i ze Slavie se dá odejít do bundesligy. Věřím, že i další toho budou schopní," avizuje Kisel.

Dukla hladkou výhrou navázala na vydařený závěr podzimu. „Jsem spokojený s výsledkem i přístupem hráčů. Mužstvo je stabilizované a největšími posilami pro jaro by měli být naši vlastní hráči Tomáš Berger a Milan Černý. Po dlouhodobých zraněních už trénují naplno a postupně je také chceme zapojit do zápasů," těší se trenér Luboš Kozel.

Fotbalová Tipsport liga:
Skupina A (UMT Eden):
České Budějovice - Pardubice 3:3 (1:1)
Branky: 26. Kalod, 54. Klesa, 75. Benát - 71. a 87. Fousek, 18. Řezníček.
Skupina B (UMT Eden):
Dukla Praha - Slavia Praha 4:0 (1:0)
Branky: 6. Néstor, 56. Hamulák, 83. Kalouda, 89. Čapek.
Dukla - I. poločas: Tetour - Romera, Štetina, Jeřábek, Hanousek - Hlinka, Ouedraogo, Koval - Néstor, Kunič, Engelmann.
II. poločas: Tetour - Juroška, Jeřábek, Štetina, Radoš - Hlinka, Kalouda, Koval - Čapek, Hamulák, Mareš. Trenér Kozel.
Slavia - I. poločas: Čontofalský - Smolák, Souček, Kolařík, Tusjak - Salašovič, Šimeček - Vošahlík, Hrubý, Bazal - Vyhnal.
II. poločas: Hrubeš - Smolák, Mac, Salašovič, Tusjak - Verner - Prošek, Peterka, Vondráček, Zámečník - Červenka. Trenér Šmejkal.
Skupina C (Brno):
1. SC Znojmo - Vysočina Jihlava 1:4 (0:2)
Branky: 60. Favzí - 11., 28. a 52. Mešanovič, 78. Teplý.
Znojmo: Hrubý (46. Doleček) - Mudra, Hudec, Hnaníček, Helísek - Lacko, Buchta - Mujagič (46. Favzí), Haurdič (46. Crnkič), Jovičič (41. Vašíček) - Gál-Anderzly. Trenér: Kalvoda.
Jihlava: Hanuš - Vaculík, Šourek, Kryštůfek, Šilinger - Kliment, Teplý, Marek, Kosak - Harba (70. Karlík) - Mešanovič (76. Marcin). Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: