Hlavní obsah

Dobrá zpráva pro Uhrina, jeho Plzeňáci jsou fyzicky skvěle nabušení

Plzeň

Fyzickým testům se na začátku zimní přípravy nevyhne žádný fotbalista. Obhájců mistrovského titulu se po odchodu Pavla Vrby k reprezentaci chopil nový trenér. A Dušan Uhrin mladší může být s kondicí mužstva spokojený. „Trenér má možnost okamžitě kvalitním tréninkem na stav hráčů navázat a tuto připravenost ještě zvýšit vhodnými tréninkovými prostředky,“ hlásí po testech MUDr. Jaroslav Novák.

Foto: fcviktoria.cz

Přísavky nelžou, Tomáš Hořava a spol. jsou v prvotřídní kondici...

Článek

Výsledky ještě nejsou kompletní, už teď je však patrné, že viktoriáni jsou na startu přípravy náležité nabušení. Podle odborného asistenta Ústavu tělovýchovného lékařství při Lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Plzni testy ukázaly, že na svěřencích Dušana Uhrina je vidět kázeň a zodpovědnost při tréninku.

„V zásadě můžeme říci, že úroveň připravenosti hráčů je obdobná, jako byla před rokem," chválí fotbalisty MUDr. Jaroslav Novák v rozhovoru pro klubové stránky.

Hráči se na testech střídají, ve středu ráno se jim podrobila trojice Tomáš Hořava, Michal Ďuriš a Tomáš Wágner.

„Je to pro nás trochu zpestření přípravy, ale pro mě spíš nutné zlo, protože test je přece jen náročný. Ale jednou za půl roku se to dá vydržet," usmál se vytáhlý útočník Wágner, který se v porovnání s výsledky minulých testů zlepšil. „Na prohlídce nic těžkého není, ale běžecký pás pro mě byl nejtěžší zkouškou," usmál se.

Kouč žádnou normu nestanovil

„Trenér Uhrin nám nedával žádné speciální požadavky na výkony v testech. Každý, kdo na zátěžový test jde, musí předvést maximální výkon. I když jsme každý jiný a máme jiné vlohy, tak každý jdeme na svou hranici a trenér z výsledků uvidí, jak na tom jsme," avizuje Wágner.

„Na pásu běžíme vlastně až do odpadnutí. Není to nic příjemného, ale musíme to zvládnout," přidává se Ďuriš.

„Výsledky testů jsou víceméně podobné. Můžou nastat nějaké drobné změny, ale podle mě se od minulého testu nebudu moc lišit. Trenér nás akorát upozorňoval, abychom si hlídali obsah podkožního tuku. Sám jsem zvědavý, jak to dopadne," líčí Ďuriš.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava