Hlavní obsah

Brno padá ke dnu

čfoPrávo

Brňané, kteří nastoupili s debutanty Holkem a R. Mezlíkem, se po další porážce propadají stále víc k sestupovým příčkám. Doma naposledy uspěli loni v září. Liberec se naopak díky trefě střídajícího Zápotočného radoval z premiérového jarního vítězství.

Článek

"Tříbodový zisk nás drží ve hře o Pohár UEFA," liboval si liberecký kouč Stanislav Griga. "Konečně se nám povedlo zvládnout závěr a udržet náskok," dodal spokojeně.

Po opatrném začátku si hosté vynutili převahu. Pospíšil však poslal slabou střelu do Václavíkovy náruče a Kisel z úhlu přestřelil. Na druhé straně odpověděl Holek dělovkou těsně vedle. Pak už ale jásali Liberečtí. Po přímém kopu a závaru před Václavíkem se opřel do míče brněnský odchovanec Došek a z deseti metrů otevřel skóre.

Domácím chvíli trvalo, než se vzpamatovali z šoku. Do zápasu je vrátil Černý, jenž zaskočil po autu brankáře Čecha bombou z dvaceti metrů. Brňané po vyrovnání ožili a až do přestávky se hrálo takřka neustále na polovině hostů. Po nedorozumění v liberecké obraně měl druhý gól na kopačce Zelenka, ale Čecha zblízka nepřelstil.

Hned na začátku druhé půle prováhal Zelenka po Černého přihrávce rozhodující moment pro zakončení. Jenže pak Brno znovu doplatilo na hrubku v defenzívě. Po dlouhém Čechově výkopu nedoskočil obránce R. Mezlík vysoký míč a úplně volný Zápotočný pohodlně překonal vybíhajícího Václavíka.

Moravané se potom sice nadechli k náporu, avšak naráželi na dobře zformovanou libereckou obranu. Hosté těsné vedení bez větších problémů uhájili. "Místo toho, aby dal Zelenka gól na 2:1, jsme po chybě v obraně inkasovali. To nás srazilo do kolen. V závěru jsme neměli na vyrovnání dostatek psychických sil," tvrdil trenér poražených Jiří Kotrba.

1. FC Brno - Slovan Liberec 1:2
Branky: 37. Černý - 23. Došek, 59. Zápotočný. Rozhodčí Paták, žluté karty: Trousil, Schwarz - Pospíšil, Zápotočný, Polák, 2500 diváků, poločas 1:1.
Brno: Václavík - Živný, Trousil, R. Mezlík (80. Kroupa), Had - Musil (75. Schwarz), Večeřa, Holek (67. P. Mezlík), Černý - Luděk Zelenka, Švancara.
Liberec: Čech - Šinglár, Polák, Košťál, Janů - Kisel, Hodúr (46. Pudil), Abrahám, Papoušek - Pospíšil (90. Hološko), Libor Došek (46. Zápotočný).

Reklama

Související témata: