Hlavní obsah

Boleslav zahozenou penaltou odmítla tři body

Ani z pokutového kopu v závěru se domácí nedočkali gólu, a tak již devět zápasů trvající sérii bez porážky neozdobili další výhrou. Brankář Pařízek bravurně zlikvidoval Barankovu ránu a korunoval tak precizní práci obrany hostů. "První půli jsme promrhali, ve druhé jsme v tlaku nedali penaltu, ale v tabulce jsme soupeře udrželi z námi," pravil se smíšenými pocity kouč domácích Dušan Uhrin.

Článek

Nasazení a nekompromisní souboje přinesla první půle. Šance však žádné. Pevné obranné hráze vládly na obou stranách. Hosté postrádali Čupra, který proti "své" Boleslavi nesměl hrát. Domácím kromě Krátkého výrazně chyběl nejlepší střelec týmu Bednář. Jen náznak tlaku se jim povedlo vytvořit, ale Pařízka, který se usadil na místě potrestaného Sňozíka v příbramské bráně, neohrozili. Na druhé straně byl Miller dlouho rovněž dlouho bez práce. První střela mezi tyče přišla až ve 41. minutě. Po Mendyho hlavičce ale míč našel připravené rukavice domácího brankáře.

Urputný boj pokračoval i po pauze. Domácí se více tlačili před Pařízka. Ten však odolával. Včas zachránil před Vaculíkem, a když už jej propálil střídající Bednář, přeťal včas dráhu míče směřujícího do sítě Formánek. Sudí Královec domácím nakonec nabídl penaltu poté, co střídající Bednář spadl po naběhnutí do příbramského obranného dvojbloku Formánek-Mácha. Pařízek však Baranka vychytal. "Pařízek byl stěžejním mužem. Zápas jinak byl průměrný, ale s velkou bojovností, tak se hraje o záchranu," řekl trenér hostů Pavel Tobiáš.

FK Mladá Boleslav - Marila Příbram 0:0
Rozhodčí Královec, žluté karty Matějovský, Bednář - Mácha, Lesák, Navrátil, Penner, 4781 diváků.
Mladá Boleslav: Miller - Brunclík, Skála, Vít, Palát - Baranek, Matějovský, Langer, Cigánek (46. Vaculík) - Sedláček, Pecka (69. Bednář)
Příbram: Pařízek - Lesák, Mácha, Formánek, Penner - Rajtoral, Otepka, Riegel (57. Podrazký), Fenyk - Mendy (85. Huňa), Loseille (66. Navrátil).

Reklama

Související témata: