Hlavní obsah

Piták: Mrzí nás, že jsme kouče nepodrželi

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Moravská hřiště jsou pro fotbalisty Slavie v jarní části ligy zakletá. Pražané po prohře v Drnovicích nestačili o víkendu ani na Slovácko a pokračují ve smolné sérii, na níž může doplatit trenér Csaplár. Záložník Slavie Karel Piták ale věří, že představenstvo kouč ještě neodvolá. "Snad dostane šanci koučovat nás ještě v sobotním derby se Spartou," říká v rozhovoru pro Právo.

Foto: ČTK/Stanislav Peška

Slávista Karel Piták (uprostřed)

Článek

Po Drnovicích jste i druhý jarní zápas na soupeřově hřišti prohráli. V čem vidíte příčiny sobotní porážky 0:2 na Slovácku? Těžko říct. Cestovali jsme na Moravu s jednoznačnou touhou získat tři body a přerušit sérii nezdarů. Bohužel se nám to opět nepovedlo. V prvním poločase jsme neproměnili dvě vyložené šance a po pauze nás za to domácí potrestali.

Uvědomovali jste si, že hrajete i za trenéra Josefa Csaplára? Samozřejmě. Namluvilo a napsalo se kolem toho tolik, že to nešlo nevnímat.

Řekl vám před zápasem někdo z vedení klubu, že kouč v případě prohry u mužstva skončí? Nikoli. Takhle jednoznačně nám to nikdo nesdělil. A myslím, že ani trenérovi Csaplárovi. I tak nás ale hrozně mrzí, že jsme ho dobrým výsledkem nepodrželi. Já osobně jsem z toho dost smutný.

Na osudu kouče vám tedy záleží? Určitě. Není zřejmě tajemstvím, že mužstvo za ním stojí. Jenže jsme mu bohužel vůbec nepomohli.

:. ANKETA
Dostane kouč Slavie Josef Csaplár šanci v sobotním derby se Spartou? Hlasujte v anketě na konci článku.

Mrzelo by vás tedy, kdyby Csaplár u vašeho týmu skončil? Stoprocentně. Pevně věřím, že ho představenstvo klubu po porážce se Slováckem neodvolá. Snad dostane šanci koučovat nás ještě v sobotním derby se Spartou.

Byla na trenérovi znát před utkáním se Slováckem nervozita? Nic takového jsem nepozoroval. Příprava proběhla obvyklým způsobem. Pan Csaplár na nás nijak neapeloval, abychom se rvali i za něj. Nebylo to ani potřeba. Sami jsme totiž věděli, o co jde. Velmi dobře jsme si uvědomovali, že naše poslední výsledky nebyly vůbec valné. Moc jsme chtěli nepříznivou sérii zlomit. Udělali jsme pro to na hřišti maximum, avšak nepovedlo se.

Jakou roli v tom hrál neustálý déšť a těžký terén? Déšť tolik nevadil, ale hřiště bylo v závěru střetnutí už skoro neregulérní. Trávník byl nasáklý, míč se na něm zastavoval. Běhat v kalužích nebylo jednoduché. Na to se však nechceme vymlouvat.

Věříte, že byste se teď mohli chytit proti Spartě? Musíme v to doufat. Sparťané sice už mají před námi obrovský náskok, to ovšem nemusí být vůbec v derby rozhodující. Určitě jsme schopni proti nim uspět.

Proč myslíte, že se vám po úvodním vítězství nad Olomoucí přestalo na jaře dařit? Zárodek spatřuji ve druhém jarním duelu. S Mladou Boleslaví jsme přišli doma o výhru v nastaveném čase. Zřejmě nás to poznamenalo. Nemůžeme se z toho vzpamatovat, nedaří se nám proměňovat šance. Hodně nás pochopitelně brzdí i zranění. Teď jsme navíc v Hradišti přišli o Adauta.

Jaký si tedy nyní postavíte před sebe pro zbytek jara cíl? Na našich ambicích se nic nemění. Stále chceme skončit druzí a probojovat se do předkola Ligy mistrů. Uděláme pro to maximum. Pořád věřím, že při všech problémech, které nás provázejí, to je v našich silách. Čeká nás ještě devět zápasů, k mání je tudíž 27 bodů. To je docela dost.

Jste na startu v předkole Ligy mistrů finančně zainteresováni? Ano. Máme na základě toho nastaveny prémie. Pokud neskončíme druzí, budeme hrát za základní platy.

Reklama

Související témata: