Hlavní obsah

Záložník Vaněk je na odchodu z Jablonce do Kayserisporu

Jablonec nad Nisou

Záložník Ondřej Vaněk je blízko přestupu z Jablonce do Kayserisporu. Podle internetových stránek severočeského celku se třiadvacetiletý fotbalový reprezentant v sedmnáctém klubu turecké ligy v nejbližších dnech podrobí lékařské prohlídce, po které by měl podepsat smlouvu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jablonecký záložník Ondřej Vaněk během utkání 3. předkola Evropské ligy mezi FK Baumit Jablonec a Stromsgodset IF.

Článek

"Klub i hráč dostal konkrétní nabídku na přestup a existuje předběžná dohoda všech tří stran o realizaci tohoto transferu," uvedl na webu jabloneckého klubu sportovní ředitel Petr Flodrman.

Vaněk zazářil vloni, kdy pomohl Jablonci do čtvrtého předkola Evropské ligy a dobré výkony mu vynesly premiérovou pozvánku do národního týmu. Na podzim o něj usilovala mistrovská Plzeň, severočeský klub jej ale uvolní až nyní. "Nabídka je zajímavá jak pro hráče, tak pro klub. Pokud se z turecké strany nestane nic nepředpokládaného, měla by to být formalita," řekl Flodrman ČTK.

Pokud Vaněk do Turecka odejde, ztratí severočeský celek během zimy druhého záložníka základní sestavy. Už dříve přestoupil do Slavie kapitán Karel Piták, spolu s ním zamířil do Edenu další ofenzivní hráč Jan Vošahlík.

Po náhradě se poohlíží

Podle Flodrmana se Jablonec poohlíží po náhradě, není ale vyloučené, že by Vaňka mohly v sestavě zkusit nahradit nedávné ofenzivní posily Tomáš Okleštěk, Antonín Fantiš či Pavel Moulis. Z hostování se také vrátil Jan Pázler. "Něco máme rozpracované, ale více na tom budeme dělat, až budeme stoprocentně vědět, že Ondra odchází," uvedl Flodrman.

"Na konci podzimu hrál Ondra spíš zleva. Přišly tři ofenzivní posily, tak uvidíme, zda si to sedne, nebo trenéři budou mít nějaký požadavek na posílení kádru. První přípravný zápas hrajeme až 18. ledna, pak se uvidí," doplnil Flodrman.

Vaněk působí v Jablonci od ledna 2011, předtím nastupoval za Slavii. Celkem v nejvyšší soutěži odehrál 75 utkání a vstřelil devět branek. V reprezentačním dresu se představil v šesti zápasech, v každém z nich střídal.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice