Hlavní obsah

Plzeňské pivo Uhrin dobře zná, teď ještě poznat město a hlavně hráče

Plzeň

První týden angažmá v Plzni mu pomalu končí, čas na procházku městem však ještě nenašel. Od toho tady ostatně trenér Dušan Uhrin mladší není. Na západ Čech přišel proto, aby u fotbalistů Viktorie převzal štafetu po úspěšném Pavlu Vrbovi. „Věřím, že si čas k poznávání města najdu. Plzeňské pivo ovšem znám,“ usmívá se Uhrin před prvním přípravným duelem s Chomutovem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nový trenér Viktorie Plzeň Dušan Uhrin mladší během tiskové konference.

Článek

Plzeň samozřejmě není pro jejího nového kouče neznámá, bližší poznávání města se však prozatím odkládá. „Projít si Plzeň jsem ještě nestačil, protože jsme celý den na stadiónu. Večer jsem rád, že můžu ulehnout do postele. Byt v Plzni mám, takže z poloviny budu do Plzně dojíždět a zbylou část týdne budu trávit zde," říká Dušan Uhrin pro klubový web.

Nový kouč obhájců titulu se chystá na první zápas v zimní přípravě. Viktoria se v sobotu od 11:00 v tréninkovém areálu v Luční ulici utká s FC Chomutov hrajícím ČFL. A trenér chce vidět v zápasové zátěži co největší množství svých svěřenců.

„Utkání následuje po týdenní hrubé přípravě. Pro hráče to bude takový první test, jak jsou na tom s připraveností, a já si přeji, aby naplno ukázali své kvality. Mám naplánováno, že jedenáctka, která pravidelně nastupovala v lize, neodehraje celý zápas. Do utkání nasadíme kombinovanou sestavu," avizuje Uhrin. „Chceme, aby se v zápase představilo dvaadvacet hráčů. Každý poločas odehraje jiná jedenáctka," doplňuje.

Trenéra těší zdravotní stav mužstva, všichni hráči jsou zatím v pořádku. „S průběhem přípravy jsem velice spokojen. Hráči k ní přistupují velice zodpovědně a je na nich vidět, že vědí, co chtějí. Pevně věřím, že nepoleví a budou v nastoupeném trendu pokračovat," přeje si Uhrin.

Program přípravných zápasů ligových týmů:
Sobota:
Olomouc - Slovácko B (10:00, UMT Andrův stadion),
Bohemians Praha 1905 - Loko Vltavín (10:15, Vyšehrad),
Slovácko - Kroměříž (11:00),
Příbram - Varnsdorf (11:00 a 13:00),
Plzeň - Chomutov (11:00, Areál Luční),
Salcburk - Znojmo (14:00).
Tipsport liga:
Skupina A (UMT Eden):
13:00 České Budějovice - Bohemians Praha 1905.
Skupina B (UMT Eden):
11:00 Viktoria Žižkov - Dukla Praha.
Skupina C (Brno - Ivanovice):
13:30 Jihlava - Olomouc.
Skupina D (Ostrava - Vítkovice):
11:00 Ostrava - Třinec,
13:00 Karviná - Frýdek-Místek.
Neděle:
13:30 České Budějovice - Znojmo

Reklama

Související témata: