Hlavní obsah

Mladá Boleslav - Pardubice 1:0Jarolím začal nové angažmá nejtěsnější výhrou nad druholigovým soupeřem

Mladá Boleslav
Aktualizováno

Nové angažmá začal nejtěsnější výhrou. Fotbalisté Mladé Boleslavi v prvním utkání pod vedením trenéra Karla Jarolíma porazili druholigové Pardubice 1:0. Jediný gól v úvodním duelu zimní přípravy vstřelil v 19. minutě Jan Kysela. Zápas se hrál na hřišti s přírodním trávníkem v areálu mladoboleslavského Městského stadiónu, což je výhoda dosavadního mírného průběhu letošní zimy.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Karel Jarolím (na snímku) se stal 3. ledna novým trenérem fotbalistů Mladé Boleslavi. Sedmapadesátiletý kouč střídá na lavičce pátého týmu prvoligové tabulky Ladislava Mináře.

Článek

„Věřím, že mužstvo Mladé Boleslavi má určitý potenciál na to, aby se trvale usadilo v horních patrech tabulky, samozřejmě bojovalo o pohárové umístění a případně se dostalo do Evropy. Možná, že to je právě to, proč jsem se rozhodl pro Boleslav. Byl bych strašně rád, kdyby se moje domněnky naplnily," prohlásil Karel Jarolím po podpisu smlouvy a pustil se do práce.

Utkání s Pardubicemi pro něj bylo první příležitostí, jak si nové svěřence prohlédnout v zápasovém zatížení. Oželet zatím musel služby Chramosty, Šultese, Sivriče a Klobásy, jež limituje zdravotní stav.

V základní sestavě naopak nechyběl trenérův syn David a po dlouhých absencích se na hřišti představili také Dosoudil, Rosa a Magera.

Jediný gól padl po centru zkušeného Štajnera, proti Kyselově voleji neměl pardubický gólman šanci.

Mladá Boleslav - Pardubice 1:0 (1:0)
Branka: 19. Kysela.
Mladá Boleslav v I. poločase: Miller - Kysela, Smejkal, Dosoudil, Rosa - Ščuk, Jarolím - Zahustel, Štajner, Štohanzl - Nešpor.
Mladá Boleslav v II. poločase: Diviš - Kysela (77. Kocourek), Johana, Kúdela, Fabián - Janíček, Eliáš - Bořil, Magera, Štohanzl (68. Skořepa) - Nešpor (68. Pajer).

Reklama

Související témata: