Hlavní obsah

Exotické posily jsou v módě, Dukla kupuje mladého konžského útočníka

Teplice udělaly díky exotům velký skok kupředu a další kluby jako by se v nich vzhlédly... Novou posilou fotbalové Dukly je devatenáctiletý útočník Budge Manzia z Demokratické republiky Kongo. Na Julisce podepsal smlouvu na 3 a půl roku a v příštím týdnu se podrobí zdravotním testům, které jsou podmínkou smlouvy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jose Romera z Dukly dostane dalšího spoluhráče ze zahraničí.

Článek

Dukla má stabilizovaný kádr, který po podzimu ztrácí v Gambrinus lize jen bod na třetí Teplice. Příležitosti angažovat exotickou posilu však neodolala.

"Budge Manzia podepsal smlouvu na tři a půl roku a v příštím týdnu se podrobí zdravotním testům, které naplní požadavky smlouvy," uvedl nového útočníka sportovní ředitel Günter Bittengel.

"Jde o jednoho z nejtalentovanějších hráčů Afriky. Má zkušenosti i na mezinárodní úrovni. My si od jeho vstupu do týmu slibujeme vylepšení naší dobré ofenzivní části tak, abychom byli produktivnější a zase jsme se posunuli o stupínek výš," dodal.

Budge Manzia je talentovaný hráč, pochází z Kishasa v Demokratické republice Kongo. Od sezóny 2013/2014 působí v tuniské první lize v týmu ES Sahel. Mimo prvoligové zkušenosti je i členem reprezentace Demokratické republiky Kongo do 20 let.

V mužstvu trenéra Luboše Kozla už působí jiný Afričan Ismael Ouedraogo z Burkiny Faso.

Reklama