Hlavní obsah

Hybš nejde konkurentovi Costovi po krku, pomáhá mu i s češtinou

Praha

Hlásí, že je stoprocentně fit. A klepe si při tom na zuby. Aby ne, když celý podzim si levý obránce fotbalové Sparty kvůli zlomené zánártní kůstce do míče nekopl. Na startu zimní přípravy se však Matěj Hybš (21) vrací a v prvním letošním utkání s Viktorií Žižkov (7:0) vydržel na hřišti celých devadesát minut. Nyní mají Letenští na programu týdenní soustředění v Třeboni.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Sparty Matěj Hybš (vpravo) a Antonín Fantiš z Baníku Ostrava.

Článek

První zápas po půlroční pauze jste si náležitě užil.

Samozřejmě. Konečně jsem zpátky. Moc jsem se po takové době těšil, navíc se za krásného počasí hrálo na přírodní trávě a ne na umělce, takže samé plusové body. Každý zápas je dobrý, hned první nám vyšel parádně.

Nový rok jste začali sedmigólovým přídělem. Tak to bude po celý rok?

Kéž by. (smích) Tolik gólů asi v každém zápase dávat nebudeme, ale rozhodně máme na to být hodně produktivní. I v lize můžeme dávat víc než jeden nebo dva góly.

Zdravotně už jste zcela v pořádku?

Ano. Musím to zaťukat, ale všechno šlape. Už dlouho trénuju naplno a jsem připraven.

Proti Viktorce kvůli menším zdravotním problémům chyběl Afričan Costa, jinak to pro vás ovšem bude na levém kraji obrany velká konkurence, že?

Konkurence je potřeba, i díky Costovi je Sparta tam, kde je. Chci na jaře hrát a budu makat, ale rivalita mezi námi není. Jsme s Costou kamarádi, podporujeme se. Je jedině dobře, jak na podzim hrál. Je mi jasné, že na straně Costy je obrovská kvalita.

Přišel z polské ligy, rozumí i česky?

Ano, učí se velice dobře a rychle. I v tom mu pomáháme. Něco už pochytil a víceméně se s ním česky domluvíte. Každý se s ním baví jinak, někdo česky, někdo anglicky.

Reklama

Související témata: