Hlavní obsah

České Budějovice - Znojmo 3:4Po debaklu v Salcburku vyhrálo Znojmo aspoň první zápas na jihu Čech

Aktualizováno

Nabitý víkend mají za sebou fotbalisté Znojma. Po podzimu desátý tým tabulky Gambrinus ligy si v sobotu dojel pro debakl 0:8 do Salcburku a v neděli sehrál dva zápasy s druholigovými Českými Budějovicemi. První duel Znojmo vyhrálo 4:3, ve druhém 0:1 prohrálo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Znojma Leoš Kalvoda.

Článek

Na salcburskou lekci asi hned tak nezapomenou. Suverénní lídr rakouské ligy se prosadil sedmkrát v prvním poločase, po změně stran přidal další branku, navíc neproměnil svou druhou penaltu v zápase.

V neděli se Znojmo představilo v českobudějovickém areálu na Složišti. První utkání nakonec skončilo po menší přestřelce jeho výhrou. Povedl se mu zvlášť druhý poločas, kdy Jihomoravané vstřelili všechny čtyři branky. Sestava byla kombinovaná a doplněná o některé juniory.

„Každé vítězství těší, ale je to příprava a chtěli jsme si vyzkoušet některé hráče. Tři zápasy ve dvou dnech hrajeme proto, abychom viděli hráče v zápřahu. Když vezmu zatím naše letošní zápasy, tak jsme ve třech duelech inkasovali patnáct branek, takže určitě musíme zapracovat na defenzivě," uvědomoval si Leoš Kalvoda, trenér Znojma.

Druhé utkání vyhráli Jihočeši 1:0.

Přípravná fotbalová utkání:
Dynamo České Budějovice - 1. SC Znojmo 3:4 (2:0)
Branky: 33. Hála, 45. Redzepi, 76. Chmelo - 52. a 83. Crnkič, 54. Kirschner, 78. Ali.
Sestava Znojma: Doleček - Honz (46. Crnkič), Jurič, Yonov, Celik - Lacko, Stáňa - Zifčák, Yilmaz (46. Ali), Mujagič (46. Kirschner, 57. Yilmaz) - Vukadinovič. Trenér: Kalvoda.
České Budějovice - Znojmo 1:0 (0:0)
Branka: 64. Klesa.
Sestava Znojma: Drobisz - Uchenna (46. Haurdič), Hudec, Odehnal, Helísek - Wakui, Buchta - Gál-Andrezly, Favzí, Lukáš (46. Mudra) - Čtvrtníček (46. Hnaníček).

Reklama

Související témata: