Hlavní obsah

Neuwirth se po zraněních v Ostravě zkouší vrátit k fotbalu

Ostrava

Obránce Aleš Neuwirth se po sérii zranění pokouší vrátit k fotbalu. Devětadvacetiletý stoper trénuje doma v Ostravě s juniorkou Baníku, z nějž před třemi lety přestoupil údajně za patnáct miliónů korun do Plzně.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Aleš Neuwirth v dresu Baníku Ostrava (vlevo).

Článek

Bývalý mládežnický reprezentant je z pažitů vrcholového fotbalu pryč od července 2011, kdy si v mladoboleslavském dresu v 3. předkole Evropské ligy proti AEK Larnaca už poněkolikáté obnovil zranění kolena. Od té doby ze zdravotních důvodů nehraje, na podzim pouze krátkodobě vypomáhal amatérům Čeladné v I. A třídě Moravskoslezské župy.

Neuwirth, kterému mezitím vypršela profesionální smlouva v Plzni, se však nevzdal myšlenky na návrat a zimní přípravu už jako volný hráč zahájil s ostravskou juniorkou. "Snažíme se restartovat jeho kariéru po vážném zranění," řekl na klubovém webu trenér Radomír Korytář.

Neuwirth s kolenem laboruje od léta 2006, kdy si v utkání za ostravskou rezervu přetrhl zkřížený vaz. Pak si zranění ještě několikrát obnovil. K poslednímu a zároveň stému ligovému utkání nastoupil 8. dubna 2011 za Viktorii proti Jablonci.

Áčko Baníku po několikadenních testech o víkendu naopak opustili Lotyši Kozlovs a Tarasovs, dále pokračují Albánec Ciku a Brazilec De Azevedo. V úterý by se pak k týmu měli připojit na zkoušku další hráči: Kanaďan Issey Nakajima-Farran, který naposledy působil v kyperském Alki Larnaka a ghanský útočník Derrick Mensah.

Reklama

Související témata: